View Single Post
Old 04-03-2012, 10:41 AM   #4
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Eo' TEST TritonLe vs Cubase5Kontakt5

Quote:
Originally Posted by tajsam View Post
nemogu vjerovat sa čim se vi gospodine peglate.
Zasto ? Coveka zanima sta sve moze da uradi, kako se sta ponasa... Korisno je znati. Mada, svaka cast na strpljenju, mene bi mrzelo

Ovako - prvo, ne znam zasto imas 32bit windows 7. Ako vec ides na Win7, obavezno stavi 64bit, jer u njemu C5 bez problema nagura i do 3GB rama (proverio ja, bez ikakvih pomagala, dakle vanilla cubase 5 32bit i 32bit plagin), a uvek mozes da ubacis jbridge 1.2 i onda prakticno nema ogranicenja za ram.

Nekad plaginovi pojedu dosta rama za svoj interfejs Npr ucitam omnisphere, on pojede nesto rama. Tek kad mu otvorim panel, vidim da je nestalo jos 250MB RAMa u C5 !!! Da li je taj 5.1 koji vecina nas imamo - bagovit ili sta je, ko ce ga znati... Lose barata memorijom. Postoji i nesto sto se zove LAA (large adress awareness - 48bitni address space), nisam siguran da ova verzija cubasea podrzava LAA Zato opet kazem - jbridge + win64 i nema da te boli glava oko RAMa...

Drugo - ja ne bih tako radio - ne bih semplovao izlaz - boju po boju... Moze mozda i tako, ali postoji opasnost da su kanali pretihi, pa ako ih usemplujes tako, ne koristis pun opseg dinamike, a ako su u klavijaturi bili na 0dBFS izvorni semplovi - nije ni cudo sto zvuce siromasnije... (dzaba je to 24bit kad ti koristis samo donjih 8 bita...) Nadam se da si shvatio sta hocu da kazem... Nadji neki soft za konverziju u Kontakt 5 (ne znam da li bi pomogao chicken translator ili tako neki)

Drugi nacin je da sve boje vratis na 0dB na mikseru klavijature i tako ih eksportujes, pa onda uradis miks za kontakt izlaze... Tako ja uvek semplujem trake gde koristim spoljni sint.

Takodje u Kontaktu 5 ima algoritam po kome on vrsi semplovanje - stavi na HQ i u instrumentima takodje, podesi da koristi najbolji moguci. Proveri sta je stavio po defaultu od ekvilajzera i filtera...

Trece - Na kontaktu su svi instrumenti po defaultu na -6dB. Stavi ih na 0, jer tu dodatno gubis dinamiku

Eto probaj te stvari, pa ako ni tako bas ne valja, rekoh ti vec - MOTU Mach 5 (ima ga u narodnoj verziji) malo je prostiji, ali najblizi je nekom fazonu sinta (legato, portamento i ostalo sto mi mnoooogo nedostaje u K5 i ne svidja mi se kako tamo radi...)

Last edited by psionic; 04-03-2012 at 04:35 PM.
psionic is offline   Reply With Quote