Quote:
Originally Posted by Arthur
.........
DAKLE, EL OĆE BRE NEKO OVO DA MI NAPRAVI ?!?! 
|
Ja ne bih, jer nece biti jeftino a i nije jedini problem... za "presvetao zvuk" krivi su i operacioni pojacavaci... korisceni su skrnavi 4580 i 2043 u svim kanalima. Uticaj elektrolita mi nije poznat ali se i oni mogu zameniti...
Zatim videh i veoma koristan
savet na GS o tome:
Quote:
I've done a lot of modding of several audio interfaces.
In all honesty, I wouldn't mod the Fireface400. You can exchange the opamps ( I prefer the LM4562 over the Lm6172) for nicer onces, and you can switch the caps for decent ones, but in the end you won't be able to overcome the inherent problem of all RME interfaces - the clock. It produces high amounts of jitter, and there's no way around that in a design like the Fireface (unless you'd like to attempt an in-depth-mod).
I've done a lot of comparisons and finally quit modding and went for a Lynx Aurora16. Sound and built quality is excellent, they use good opamps and a great clock, and the per-channel cost is lower than you'll get with a modded Fireface. Just my 2 cents.
|
Tako da, s obzirom da ti FF800 najverovatnije nije uspomena za koju te vezuju jaka osecanja ili sta vec drugo

... covek sa GS je pogodio u centar... modovanje celog FF800 ce prevazici cenu Lynx Aurore, a da opet ne mogu sa sigurnoscu da ocekujem da ces ti biti zadovoljan posle te intervencije, cak i ako se potpuno redizajnira oscilator. S tim sto ti vec
ultra jeftini NE5532D opamp moze dati odlicne rezultate namesto skrnavih... btw..
Jeftino ti moze biti samo ako sam umes da napravis napajanje, i sam mozes zameniti sve cipove i elektrolite boljima. Za izbor regulatora sam vec ranije napisao koji mogu da budu pristojni... u okviru struje od 1A max output... seme za regulator se mogu naci u samom datasheet od cipova LM317/337.
Ako znas sta hoces da pravis i pokupujes sve komponente... i imas seme... mozes otici do servisera mobilnih telefona (zbog duvaljke za topli vazduh)... i da pitas koliko bi kostala cela akcija...
Ali ... na kraju treba imati u vidu da mozda ne moras to sve da radis, jer ima Aurora da se kupi jeftinije.