View Single Post
Old 03-03-2012, 09:02 PM   #9
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default Re: Vsti Sempleri i njihov zvuk?!!

sad kad sam posao ozbiljnije sa Xphraze primetim da ne moze multy lajere e u PM!! nemos dva dobra sastavit da ga jebes!! sve ovo sto sam do sad ubacio to je to, cisto, masno, efekti ko na klavijaturi, sad hteo ozbiljnije nesto raditi, kad layera nema u ovoj prici. hteo ubaciti drumove s layerima, bolje ce mi odavde izlazit s ovim efektima, al ne moze, sta sad?!!

paz imam ja sve ove kmp semplove od klava , od nasis semplova pa do turskih i svih tih, naravno sve sto mi je bilo dostupno sam nasao i poskidao, sad uvek neko od vas ima nesto svoje sto nemam heh. to stoji. al u tome i jeste fora, hocu bas to da mi ozivi , msm sve to sto imam, kontak mi ne pije vodu, tj taj njegov engine i zvuk, paz library za njeg ko je pravio ko zna kakva je tu prica, to ne gledam niti o tome pricam, ja pricam o nasim semplovima kojih imamo pun komp kad ubacimo kako se ponasaju. razumes to. zasto? pa bas zato sto sve to trpamo u klave i tamo napraimo odlicnih preseta more, samo isto to zelim preneti u komp i da mi ne zvuci drugacije ni malo vec sto nije sempl usnimljen.
cak primetio sam realno da i ovaj Xphraze izgleda dodaje neki svoj sound, al kud i kamo je bolji od kontakta, ma 5x. moracu detaljno probati jos par semplera, ako ne bude pilo vodu ni tu, jedino sto mi se lajk je onda Sf2 ili gig, ima onaj giga vsti, i ima dobrih koji citaju sf2, video sam da ne izoblicuju ni mali zvuk, al na zalost u njima je ogranicenost mala, il slab mono, legato, portamento, il nemaju skale , il pola tih fazona s klave. al jbg.

sreca imam nekog ludog vremena, tj odvojio sam na ovo da ovo resim vec jednom zauvek.

haha sta kazes oce buzuki s klave, cak i to razumem, likovi traze svasta danas. zato i moram biti pripremnljen max. to je jedina caka i fora. moram svega imati u kvaliteti koja ce biti svirljiva, dinamicna i sve to.

jedino ne znam sta si mislio ima sempl sa klave skidano, mislis semplovali ton po ton s klave, ili isti oni kmp koje tamo doteraju ubacili u kontakt pa malo obojili. ?

ja vec 10 dana presemplujem neke klave, kreno od x3 povadio sta valja ton po ton, jedna bolja me izadje u 44hz 24bit stereo od 80-200mb zavisi koliko trajanje note, pa sam sa Le dosta pebacio bas tako gotovih tamo preseta al bez efekta hall, dylej, ostali fx mogu.

Last edited by branoy; 03-03-2012 at 09:04 PM.
branoy is offline   Reply With Quote