View Single Post
Old 03-03-2012, 05:57 PM   #5
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: M-audio Profire 2626 modifikacija

cekaj samo da pitam posto se ne razumem bas toliko u elektrotehniku, ali razmisljam nesto... zar nema svaki adapter trafo? tj zar nije svaki adapter trafo? drugo, zar nije malo zeznuto igrati se sa napajanjima posto je da kazem sve proracunato konkretno za tu karticu? ovde je mnogo bitan ulazni napon... sad moje je pitanje koje su karakteristike tog novog napajanja...jer ne znam u cemu moze da bude razlika osim u amperazi recimo...

jer ovako razmisljam - glavni trafo koj pravi struju za napajanje je 12 v 3,5 a... ako ti sad recimo stavis od 4a, unutra u kartici obavezno postoji predtrafo ili kondenzator, grec spoj ili tako neki djavo koj sluzi da ako slucajno iz adaptera dodje jaca struja da se odrzava na 12 v 3,5... a ako se to konstanto desava, onda ce dolaziti do pregrejavanja tih komponenti...

izvini sto mozda laicki postavljam pitanja, ali stvarno me interesuje, ako bi mogao da objasnis nama ovde sto se ne razumemo toliko u struju u cemu je u sustini razlika... i koje su karakteristike tog novog napajanja (amperaza, voltaza...) i ako ti vec nije tesko da u koracima opises sta si konkretno promenio...

pozdrav
BlasterMaster is offline   Reply With Quote