View Single Post
Old 03-03-2012, 03:55 AM   #7
psionic
Superoperater

psionic's Avatar

Default Re: Vsti Sempleri i njihov zvuk?!!

Eto, nije me bilo neko vreme...

Ma nisam ja pravio ni jedan preset za kontakt, nemam vremena niti volje, narocito pored gomile banki koje su vec napravljene... Eto npr, Virtual Bouzuki library, meni zvuci super, naravno uz par intervencija, ali tome nema sanse nijedan triton ni da primirise...

Ono sto je bitno ovde je da je raja navikla (narocito "ta" raja, koja to slusa) na zvuk aranzera, pa i ti mozda, ako si dugo u tome i jednostavno staviti realistican buzuki je glupo, jer zvuci bezveze. Imao sam prilike vise puta da slusam pravi buzuki i to na tim klavijaturama zvuci kao sve, samo ne kao buzuki - ali to je - to, masno, lepo, napucano... Posle 140 pesama sa synth buzukijem, niko nece da cuje pravi akusticni. "Neki ljudi" ( ) su trazili da se poizbacuju sve trake pravog, uzivo usnimljenog buzukija od strane priznatog i dokazanog muzicara, na pesmi na kojoj sam radio, kaze nije mu to - to. Mlitavo to njemu... Pa sad ti vidi.

Na kraju, mislim da ima i sempl banki za taj kontakt, snimanih i skidanih bash sa klavijatura, nikako nisam naleteo da skinem neku, pa da vidim da li se sam po sebi zvuk toliko razlikuje...

Last edited by psionic; 03-03-2012 at 03:59 AM.
psionic is offline   Reply With Quote