View Single Post
Old 01-03-2012, 04:24 AM   #25
Master_Cool
Junior Member

Default Re: Rolan Juno Di ili Roland XP-30

Quote:
Originally Posted by wladymeer View Post
Naravno da nisu. Bolji su i to mi je potvrdio Ukrajinac ?to dr?i Roland Clans forum i ?to je radio na Fantomu G i Gaia SH-01.

Juno Di je iza?ao posle Fantoma G (2008.). Juno serija im slu?i da uzmu jo? koji "dinar" na staroj tehnologiji. Juno Stage (iz 2008.) je imao iste konvertere kao Fantom X (2004.), a Juno Di (2009.) i Gi (2010.) imaju čak i bolje konvertere od toga.

Da rezimiramo - Juno synthovi nisu Fantom X LE - imaju istu polifoniju, istu FX sekciju, isti broj efekata, jedino u čemu se razlikuju jeste broj waveformova (pri čemu su Sonic Cell i Juno Stage identični i najbli?i celom Fantom X paketu waveformova) i to ?to nemaju opciju za semplove (odnosno kod Juno-G multisampling)

Naravno, Juno-D izuzimamo iz ove priče jer je on ipak iz perioda kada je Fantom X bio aktuelan.

Uostalom, o čemu mi to tačno pričamo? Ti reče da ti treba druga klavijatura za live svirku? Misli? da se na na?im (ispod)prosečnim razglasima čuje neka "mrak" razlika? Razumeo bih te da juri? ne?to iole ezoterično poput, lupam sad, Wavestationa i to sa namerom da radi? neku ambijentalnu autorsku muziku - ali tebi treba ako sam te dobro razumeo drugi synth za "posao"? Onda je ova priča najiskrenije kao da poredi? 01W i M50
Hvala na trudu, kupio sam to sto sam hteo. P.S. Ne bih se slozio da je moj Pa system KV2 Audio + Presonus 16.0.2 prosecan "razglas" ali OK. U svakom slucaju sve najbolje i hvala na pomoci.
Master_Cool is offline   Reply With Quote