Quote:
Ne bih se slozio da su konverteri isti kao na Fantom X seriji. Ipak je ovo oslabljena verzija. A dok XP-30 ima to sto ima. Ali radi kvalitetno i dan danas.
|
Naravno da nisu. Bolji su i to mi je potvrdio Ukrajinac što drži Roland Clans forum i što je radio na Fantomu G i Gaia SH-01.
Juno Di je izašao posle Fantoma G (2008.). Juno serija im služi da uzmu još koji "dinar" na staroj tehnologiji. Juno Stage (iz 2008.) je imao iste konvertere kao Fantom X (2004.), a Juno Di (2009.) i Gi (2010.) imaju čak i bolje konvertere od toga.
Da rezimiramo - Juno synthovi nisu Fantom X LE - imaju istu polifoniju, istu FX sekciju, isti broj efekata, jedino u čemu se razlikuju jeste broj waveformova (pri čemu su Sonic Cell i Juno Stage identični i najbliži celom Fantom X paketu waveformova) i to što nemaju opciju za semplove (odnosno kod Juno-G multisampling)
Naravno, Juno-D izuzimamo iz ove priče jer je on ipak iz perioda kada je Fantom X bio aktuelan.
Uostalom, o čemu mi to tačno pričamo? Ti reče da ti treba druga klavijatura za live svirku? Misliš da se na našim (ispod)prosečnim razglasima čuje neka "mrak" razlika? Razumeo bih te da juriš nešto iole ezoterično poput, lupam sad, Wavestationa i to sa namerom da radiš neku ambijentalnu autorsku muziku - ali tebi treba ako sam te dobro razumeo drugi synth za "posao"? Onda je ova priča najiskrenije kao da porediš 01W i M50