View Single Post
Old 25-02-2012, 05:06 PM   #27
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Sustanje u monitorima ( windows 7 )

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
Da, editovao sam predhodni post. Dakle LYNX ima daleko bolje resen GND nego na primer integrisana ili AUDIGY sa koga sam snimao ulaz.
.
Zasto kazem GND... pa zato sto je GND vezan direktno kablovima i za FW i za audio kablove... te ako komp ide na jedan GND a monitori na drugi... i ako tu postoji potencijal... cuce se sum. Veza je putem kabla, ili postoji ground loop... tako da udaljavanje moze imati uticaj ali nije uzrok.

Koliko vidim covek ima balansirane izlaze, i ostaje da proveri da li stvarno ima balansirane kablove ... itd..
Quote:
Originally Posted by psionic View Post
....
Dolazimo do toga da je jedna mogucnost pojave smetnji - los kvalitet samog audio interfejsa. Da li bi problem mogao nastati - priblizavanjem njegovog M-Audia kompjuteru ?
Sto se tice dizajna kartica... tu ima svacega, ali recimo da je nemoguce izboriti se sa sumom u tako agresivnoj sredini kakav je pc, bez barem viseslojnog PCB dizajna, koji je cesto bio zaobilazen od creative i ostalih, iz razloga ciste ustede... Veliko je umece napraviti low noise audio karticu za PC, ali je moguce, sto sam pokazao na primeru... znaci... nije PC kriv... jer.. ovo je audio za PC... prema tome, zasto proglasavati njega (PC) "krivim" kada nam drugacije ni ne odgovara... besmisleno je, jer nam treba bas kartica za taj pc. Ako karta susti i krci, onda treba naci neku koja to nema obicaj ako je sve ostalo sa uzemljenjem i kablovima u redu...

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)

Last edited by boggy; 25-02-2012 at 05:16 PM.
boggy is offline   Reply With Quote