Quote:
Originally Posted by psionic
Koristim Nod antivirus. Bez fajervola, iskljuceno... Spyware modul mu je aktivan i blokira neke sajtove sumnjivog porekla, par puta se oglasio. Firewall davno ne koristim i nemam pojma i zasto bih, do sada nisam imao upade te vrste - on kao stiti od direktnih napada na IP, nemam pojma... Mrzi me da stalno pravim rupe u njemu za razne torente i online igre  Da li je to pravilno ne znam, ali eto...
Bilo da skinem nesto sto potencijalno ima virus (npr cubase 6 koji ni ne postoji, al ajde ko velim da vidim...) ili otvorim neki sajt na koji nagrnu popapovi tipa klik here to download cubase 6 - opet kao primer samo - on me uredno obavesti.
Koristim ga dugo i zadovoljan sam zastitom koju imam - nema nikakvih virusa u vidu da se mnoze po usbovima ili se prikazuju na bilo koji drugi nacin, sem kada ga greskom ignorisem i dozvolim  a koristim gomilu stvari podloznih na napade (emule za pocetak - najvece leglo zaraza, torenti, ftp ponekad...)
|
Firewal je izuzetno koristan, recimo mozes kroz njega da blokiras aplikacije za koje ne zelis da se jave tati i mami, npr sigurno ti ne odgovara da Kontakt povremeno ode on-line, osim ako isti imas legalan.