View Single Post
Old 24-02-2012, 09:43 AM   #1
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default Vsti Sempleri i njihov zvuk?!!

ev opet jedna dobra tema. mene sam zvuk interesuje i nist drugo.
uspemplovao harmoniku guerini neke tonove, kao primer, ubacio semplove u kontakt5, posle njeg u xphazer steinberg sint, kontakt mi je sav u nekom ruznom srednjaku kojeg spasava samo neki enhancer al takvog sto bi to trebao spasit nema kao FX kvalitetnog. dok Xphraze po meni kristal ista boja tj isti semplovi u njemu.
pazte neko radi sa kontaktom mnogo instrumenata, ja sa njegovim zvukom nikad nisam bio zadovoljan, jer ako mi ovako zvuci harmonika, zvucace tako i svaki instrument koji ubacimo u njega, on ima takav svoj soundengine koji se meni ne svidja ni malo. To je odmah po meni IZOBLICAVANJE semplova!!
ko je se zajebavao sa ovim?? ko zna da mi kaze koji sempler ne izoblicuje semplove , znaci kakve ubacite da je takav i zvuk?!

odmah bi ja ovo sve prebacio u Xphraze al nema konverter za njeg i skroz je tesko dobiti jednu boju sa 10 semplova stereo. tezak mu za rad onaj maper.

ovo je sve sto se tice windowsa. npr ima verovatno dobrih semplera jos al nemaju legato dobar i portamento, i onda opet mi nije mogucnost ALL sto mi treba u sempleru. ovaj Xpraze mi se svideo odmah, ima sve super za mene al nije klasican sempler.

dobar je i motumachfive, al bagovit, nemam dvicu za PC.
probao sam ja njih sve pre, otprilike kontakt je jedini imao mogucnosti koje meni trebaju, legato, portamento, mono, terce sam bio uradio u njemu u scriptama, i to je to ne moze bolje, scale su tu, i mnogo jos zeza, al evo vidim NEMA ZVUK!! ruzan mu skroz soundengine. mogu staviti i mp3 prime, ne znam na sta slusate, na kakve kutije, ja na dinacord dt53 dvosistemke bez skretnice, znaci pokazu kako jeste org, da je bila skretnica u njima pola bi odvela frekvencija na svoju stranu, i ovde primetim svaku razliku u ovim vsti i najmanju, a te kutije tera marantz pojacalo vrhunskog zvuka, tako znam sta govorim, dokaza mnogo. poz.
branoy is offline   Reply With Quote