View Single Post
Old 24-02-2012, 12:19 AM   #9
quake2
Banned

Default Re: Home recording, advice!

Quote:
Originally Posted by seba04 View Post
Malo je mutavo da savjeti tipa "odustani prije nego probas" dolaze bas od clana koji radi profi studio po vlastitom projektu premda sam siguran da nije akusticar...
Moji saveti su bili sasvim jasni.Rekoh momku da cuva zdravlje i sacuva dobru volju i novac za akusticki povoljniji prostor a dotle da uziva baveci se muzikom....i na kraju krajeva ako ce mu uzivanje biti da pravi apsorbere a ne da komponuje,mixa itd....onda neka ih pravi.Ni u jednom trenutku nisam rekao da studio ne moze da se napravi u maloj sobi i uziva se u radu i dobijaju dobri rezultati,pogotovo ne bih to rekao za home studio,vec rekoh da ako ce da se bavi akustikom,onda bi bilo dobro da zna da cak i ako potrosi onoliko materijala koliko je potrebno da bi rad i sredstva imala smisla imace problem sa ogromnim manjkom prostora a to ce onda biti profi akustika u studiju koji ne moze da primi ni dvoje ljudi sto je totalno besmisleno.Raditi akustiku a da kao sto kazes "nisi akusticar" i vrteti se u krug moze da postane nocna mora i kosta i vremena i para....a niko od nas nije zamislio da se bavi muzikom sa testerom i cekicem u ruci."Treba zadrzati entuzijazam" bi bila poenta....a i sam si napisao:

Quote:
Originally Posted by seba04 View Post
Ljudi neznam za vas al od kad ja imam sobu (velicine wc-a) koju zovem studio to na mene djeluje toliko pozitivno da jednostavno imam 10x vi?e motiva i kreativnosti i volje za snimanjem, miksanjem tj ucenjem toga svega. Mene ce moj "studio" kostat oko 1000-2000? sa svim glupostima tipa klima, stol, parket isl.
Akusticki, ekonomski, inzinjerski to je cisti promasaj ali za mene je puni pogodak. Treba stvari pogledat iz raznih kuteva.
...sto u sustini predstavlja poentu moje price...neka decko ugradi klimu,parket,okaci neke inspirativne slike,napise na kraju krajeva velikim slovima "ovo je studio" na zidu...i onda nastavi da se bavi onim zbog cega je pretpostavljam cela prica i pocela.....a ja ne znam sto uopste i pisem tu kao neke "savete" mladjim kolegama...da bi mi ti sad tu drzao slovo.....neka svako odere svoju guzicu kako mu drago,nemam ja vise nista s tim.Pozzzz
quake2 is offline   Reply With Quote