Quote:
Originally Posted by onio
Pozdrav NLP, Boogy i ekipa..
Naime, prošle godine sam se preselio u drugu kuću i supruga mi je dala jednu sobu na korištenje u svrhu studija
Pošto je soba dimenzija 3.65 x 3,80 m , uvjeti za raditi su bili jako loši da sam morao napraviti makar nekakav pomak u njoj te sam se upustio u izradu trapova i absorbera po nekakvim napucima sa ovog i drugih foruma..
Napravio sam 6 RFZ absorbera dimenzija 100x60x5 cm i koristio 120 kg Rockwool te 2 bass trapa dimenzija 200x60x10 cm i koristio isti Rockwool..
Trapove sam stavio u prednji kut a absorbere na mjesta refleksije lijevo, desno i iza sebe pa to izgleda ovako kao sa crteža..
http://imageshack.us/photo/my-images/839/sobaum.jpg/
Danassam našao vremena pa bi još popravio ono što mogu odnosno na vaš savijet ispravio pogreške koje sam napravio..
Puno čitam a malo pitam pa sam stoga našao vremena da vas pitam ono što me muči..
Zašto negdje pišu da je za bass trapove bolje ići manjom gustoćom?
Meni je dostupan Rockwool gustoće 50, 70, 90, 120, i dvoslojne gustoće 210/120..Jel možete pojasniti jel potrebno izmišljati gustoću za gore navedeno ili mogu koristiti što veću gustoću?
Dali je potrebno u mom slučaju uopće razmišljati o difuziji pošto sam išao na absorbciju sa 120 kg gustoćom?
Unaprijed hvala!
|
... napravit češ si posao

Skoro da se ti podvajaju modalne, naiče sa par cm razlike u tlorisu to ti se dešava

Sad (iako ne volim rezonancijske elemente, kod tebe če trebati da umiriš donekle modove/resonatne frekvencije) treba odraditi ozbiljni bastraping.
Onda po pameti i/ili naviki ako si naviknut na specifike tipove prostora...
Difuzija koja neka da bude prilagođena specifičkoj prostoriji je za sada na drugom mjestu, prvo moraš da se pobrineš čim veči kontroli kod niskih frekvencija.
Sve druge ideje koje si naveo su sekundarnog slučaja.
Rockwool je dosta ok!
Nije lak odgovor koja gustina, debelina bez GFR - gas flow resistivity... i onda treba upotrebiti iskustva/praksu te teoriju.
Ajde za foru PM, odabrao sam (ako želiš) da ti pomognem besplatno, kao izazov (inače se u takvoj situaciji kaže dosta veliki problem...).
Ne mogu ti garantirati hitnu ažurnost, ipak bit če max. za min. iako ovaj min. neče biti tako skroman

- ipak imaš veoma dosta specifičku situaciju).
Unapred te upozoravma da če sweet spot biti dosta mali ("premali" je prostor za nekakav razkoš).
Edit: Na skici vidim da ti je 3,67m X 4m X 2,8m a ne 3.65 x 3,80 m?
Ipak je dosta blizu ali je malo bolje.