Re: Foo Fightersi uzeli Grammy, a gde su snimali ?
Moram nesto da kazem sto ima veze sa parcijanlo sa ovom temom.
Uzeo sam da poslusam album ovaj Foo Fightersa i primetio te neke previse usiljene visoke, srednje visoke, neke pesme zvuce kao da su cele trake provucene kroz distorziju.
Sad ja nisam toliko veliki da kritikujem grammy awarded mastering inzinjera Emily Lazar, ali ona je masterovala jedan rap album jednog repera producenta iz usa sa kojim ja cesto radim, i taj album ceo distorzira u low endu i neke pesme idu i do -6dm RMS-a!
I sad se pitam da li ta zena uopste zna sta radi ili je eto angazuju fore radi. Inace njena cena je 500$ po pesmi! 500
Ako neko zna nek mi da neki primer necega sto je masterovala sto ne zvuci eksperimentalno, izdistorzirano, preforsirano... Na ovom albumu ovog repera sto sam rekao gore su se provukle i neke rezonance u basovima itd, s obzirom da on puno koristi filtrirane funk soul semplove koje podvlaci kao bas. Ja kad god radim sa njegovom produkcijom kad to miksam ili masterujem, cistim te rezonance uskim q-om, sto u miksu, sto u masteringu kad zapadne.
EDIT: Povlacim sta sam rekao, radila je brda dobrih albuma. Pitanje je da li je ona zapravo masterovala ovaj album koji sam pomenuo koji je ocajan, mozda neki asistent ili nesto
Last edited by Jan; 23-02-2012 at 04:57 PM.
|