View Single Post
Old 23-02-2012, 12:27 AM   #3
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Re: Monitor Kontroleri?

SM pro i TC su sasvim ok!

Koristio sam SM pro Nano i odličan je! Govance od 50€ i radi do yaya! Velik, precizan pot i mute kad zazvoni mob ili krene fonija...

Pasivni su i ništa se tu bitnije ne menja u zvuku! Jedino ako imaš neko bolesno ozvučenje i ako i si i sam bolestan, pa ajde...

Ali šalu na stranu, za klasičan studio sasvim ok, treba voditi računa i o sopstvenom komforu! Apsolutno je zgodno imati neki "gedžit" za tu namenu pored tastature,na dohvat, umesto provlačenja ruku i ustajanja gore-dole, levo desno, pogotovo ako se radi brzo (za radio ili tv)...

A i onako uradiš sve kako treba , pa te opet neke budale jebu kako hoće "jače" gitare i "deblji" doboš, "čorus na vokal", "-8 RMS je malo" i uopšte, učiš sve to da bi bio dobar i znao i radio dobro i kupiš tonu opreme, skrkaš krvave pare i onda odlučuje o zvuku neka debilčina koja kurca ne zna u životu, nema ni čestiti instrument, o sviranju ni pomena, ali je skupio 200€ od pijanih gostiju za dan-dva snimanja...

Stavi jebeni pot, bar u tome imaj svojih 5 minuta uživanja...

Ali ako imaš zlatne kablove od 1500€ metar, onda nemoj, onda je terapija dosta skuplja...

Prs'o sam...

Bockie is offline   Reply With Quote