View Single Post
Old 21-02-2012, 09:06 PM   #5
onio
Junior Member

Default Re: Home recording, advice!

hvala ?to se brines, no oprosti nevidim da su kod tebe uvjeti nesto bolje nego kod mene...znam ja vrlo dobro ?ta je home studio i nisam ga zami?ljao tako kao sa slike..stol sa slike je smjesten u kutu sto po mojem znanju i nije rjesenje..absorberi koji toboze imaju nekakvu funkciju stoje iznad visine refleksije te sa time nije nista napravljeno...soba kao soba lijeva strana mora biti u ogledalu desna..a trapinga ni nema...
Definitivno sam napravio pomak sa onim ?to imam no bez obzira koliko netko mislio da je soba mala i nije za ono sto meni treba..
Mislim da nemoze svatko da ode i da pokaci jel sam vidjeo sta ljudi rade..
ja sam svoje napravio iskljucivo po naputku sa gearslutza..znaci gustoća za absorder od 120 kg po kubiku je dovoljna na uspori zvuk na 34 m/s sa 343 kolika je brzina zvuka..naravno sa trapingom nemogu pogrijestiti i da ih stavim na svaki cosak sobe...
I jos kod mene stoje 2 ormara u cosku iza te su puni kojekakve garderobe pa su i samim time trapinzi..

Hvala na pomoci no ocito cu morati traziti savjet negdje dalje..

Quote:
Originally Posted by quake2 View Post
Ok,ja cu ga zaboraviti,ali mozda ga se ti setis kroz neko vreme...

Ako si sa stalcima od 40kg dobio samo 5% poboljsanja...onda imas debele akusticke probleme u sobi, sto se dalo i naslutiti po dimenzijama koje si dao.Bez ozbiljnog akustickog tretmana koji bi ti najverovatnije oduzeo isuvise prostora (kojeg ionako nemas) tesko da mozes da uradis bilo sta sem da se vrtis u krug....resavas jedne probleme a onda se pojavljuju drugi.S druge strane....ako ce taj "akusticki tretman" koji uradis da utice na tvoje samopouzdanje,uradi ga....Lepo je sto momci danas hoce da povedu racuna o akustici.Doduse,svako moze da ode na gradjaru i kupi kamenu vunu pa je pokaci po zidovima,nije to problem....nego....cuvaj zdravlje,to je ono glavno na sta htedoh da te upozorim....i usput,ovo ti je home recording studio.
onio is offline   Reply With Quote