View Single Post
Old 19-02-2012, 06:09 PM   #10
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Pomoc oko wave lab-a.

ja skoro svakodnevno koristim i sf i wavelab, pa evo da iznesem neke svoje utiske (ne kazem da mora tako vec kako meni sluzi) IMHO

sf je bio i ostao program za siroke mase i dosta toga sam uspeo u njemu, ako vec treba preciznost ili slajsovanje semplova tu je uvek, mada u zadnjih 2-3 godine mnogo cesce koristim wavelab (nesvesno) cak i neke fore i probleme sam uspeo da provalim sam na svoju ruku tako da sf palim samo "zbog provere". Wave lab mi je lego najvise zbog interfejsa, dosta sam se uhodao, ima dosta fora koje mladji mogu da pokupe samo ako vide par tutoriala sa jutjuba al njih to koliko vidim mrzi...

mislim da je wavelab dosta podcenjen program u odnosu na ono sta moze da uradi ako se zna sta se hoce... ako je covek uhodan, ima iskustvo kako izlaze snimci ako se odradi master, ako vec unapred zna koliko treba da tvikuje levele , koliko treba kompresovati a koliko limitovati, itd itd, tada WL postaje mocan alat... pa dovoljno je samo da covek zna da cita one multispektralne analajzere (koji verujte nisu tu samo da svetle) i znace sta treba da radi... naravno nista bez ozona
mozda nekima izgleda tezak za pracenje jer su navikli na SF ali evo meni je prijatnije u WL okruzenju, ne kazem da je bolji (iako jeste ) vec da meni vise odgovara...koristim ga za finalizaciju skoro svakog projekta, vredi da se nauci...
BlasterMaster is offline   Reply With Quote