View Single Post
Old 19-02-2012, 12:48 PM   #3
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: I Dream of Wires: The Modular Synthesizer Documentary

E, baš tako! Potpuno si u pravu što se tiče tih primene tih aparata u okviru pop muzike (pod pop muzikom podrazumevam i raznorazne derivate tehno scene - komercijalne i malo manje komercijalne). Veliko (i neisplativo) zalamanje oko jurenja štima i zvuka. Taman kad si "napravio zvuk" pola oscilatora se raštimovalo, a dok ih naštimuješ to više nije taj zvuk, pa onda opet vrtiš filtere, pa tako u krug

Sa druge strane, znam za par sjajnih likova koji se nisu bavili pop muzikom i koji su radili lude stvari, od kojih neke i dan-danas zvuče uzbudljivo. Ali, to je bilo tada i tada je tim ljudima bilo zanimljivo da istražuju mogućnosti nove tehnologije.

Ne poznajem lično sve likove sa donje slike, ali koliko poznajem Paula Pignona (malo), mislim da bi i pre četrdeset godina između EMS-a povezanog sa Studerom i jMax-a ITB izabrao ovu drugu varijantu. Ljudi nisu voleli konkretne sprave, niti su gajili fetiš prema njima - voleli su nove mogućnosti koje su im te sprave donele. A jebiga, ako danas nema "novih mogućnosti" onda stvarno ne znam čega ima.

Trgovina emocijama (nostalgijom) je toliko uzela maha da ljudi od silnog gledanja u prošlost više ne vide ono što im je pred nosom.

Pozdrav,

Vasa
Attached Images

Last edited by awacs; 19-02-2012 at 01:24 PM. Reason: svašta
awacs is offline   Reply With Quote