View Single Post
Old 12-02-2012, 10:34 PM   #7
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Default Re: Online strajk protiv cenzure / copyrighta!! SOPA

Cika Bogi,imamo nesporazum (u pretpostavci) i ja sam kriv za njega.

Ovako,zelim da imam odredjeni "sigurni" mail.Siguran u smislu da ne postoji nikakav trag da sam ga ja,AudioStorm napravio.Imam,primjera radi 3 klasicna maila,na tri najpoznatije adrese,Google,Yahoo i Hotmail sa svojim podacima,ime Audio,prezime Storm,itd...
E sad,hocu da imam jedan alternativni da koristim za neke stvari.Formiram mail na nacin na koji sam maloprije rekao,znaci u nekom od free wi-fi zona bilo gdje u gradu (i bilo kom gradu,ajde da uzmemo za primjer Podgoricu i Beograd) nakacim se i formiram mail,takodje na Google-u (znaci ne logujem se na svoj mail audiostorm@gmail.com) otvorim Google,udjem u sign-up i kreiram new mail,evo npr robinhood@gmail.com.Unesem lazne podatke naravno,zatvorim stranicu,popijem kafu i tivra se kuci.

Taj mail sa vremena na vrijeme provjeravam,(postu) i takodje odgovaram,naglasavam sa istog ili razlicitog free wi-fi pristupa po gradu.Saljem tebi na neki od tvojih mailova,neke podatke,nebitno.Ti ih uredno dobijas i odgovaras meni,sve normalno.Treca osoba koja treba meni da odgovori na taj mail nesto,a koja ne smije znati ko stoji iza tog maila,ona meni salje odgovore ali se i na sve sile trudi da sazna ko je iza tog maila robinhood@gmail.com.

E sad,ja kazem da ne moze ni drzavna bezbjednost znati ko je formirao taj mail tog dana u tom shoping molu jer je to bilo ko od hiljada ljudi mogao da uradi tog dana jel tako,bez ikakvih tragova.To je ona prica sto Moritz kaze napravljen je LOG,jeste ali u ovom slucaju je bez tragova.Da li ta treca osoba moze da sazna,sa sve svojim vezama kod internet provajdera,ajde da kazemo i vezama u policiji, ko stoji iza maila, (tj ko ga koristi) robinhood@gmail.com ?

Nadam se da sam ti sad razjasnio

P.S.Izvinjenje za oftopic,mada moze biti korisno...
AudioStorm is offline   Reply With Quote