Quote:
Originally Posted by Big Bockie
Sla?em se, ali ipak tvrdim da (pričam o reverbima i ITB) svaki plug koji sam probao pre ili kasnije dodje do tačke kada počne da "jede" osnovni signal i muljavi...
|
... a mo?e? i da proba? da prilagodi? svoj način rada digitalnom dobu, tj. da iskoristi? neke prednosti rada sa pluginovima. Na primer:
Nije vi?e toliko nu?no da se reverbi koriste kao AUX efekti. Čak i debelo podprosečne ma?ine poput moje (Athlon 64 X2 4200+

) mogu da poguraju podosta instanci svakakvih pluginova.
Mo?e? recimo da
insertuje? reverb na kanal dobo?a i da na kraju doda? jo? jedan kompresor. Na primer: EQ-(kompresor)-reverb-kompresor... pa da vidi? kako i "sirotinjski" ITB reverbi postanu gu?ći, a signal ne "tone u miks". Nekad bi ti za to trebala kamara para, danas je "just a few clicks away". Novo vreme, novi običaji.
Quote:
Ne raspirujem ITB/OTB dreku, ok, radi se kako se radi, to je nu?no zlo, toga ima u svim sferama i zanimanjima,već upravo ovo ?to čika Arthur veli.
|
Ma, to nije
nikakvo zlo, a kamoli nu?no. Niko nikome ne zabranjuje da snima bend direktno na dvokanalnu traku. Ili da ide u studio i snimi i smiksa
ceo album za 100-150 sati (uobičajena balkanska praksa iz 80-ih za ogromnu većinu bendova). To je odluka koju donose sami autori, i ako negde postoji neko "zlo" ono je u njima a ne u svetu oko njih.
Quote:
I opet ka?em, mi sada ne bi pričali o ovome da je sat rada ostao plaćen čak i 50? a ne 200?...!
|
E sad jo? da mi ka?e? kad je i gde (na "ovim prostorima") studijski sat bio 200? (ili bar 200 DM) pa da se ubijem ?to su me celog ?ivota lagali

Pozdrav,
Vasa