View Single Post
Old 09-02-2012, 12:52 PM   #22
Jan
Pro Member

Jan's Avatar

Default Re: Paul Frindle - istine i mitovi o digitalnoj obradi zvuka

Quote:
Originally Posted by Big Bockie View Post

Slažem se, ali ipak tvrdim da (pričam o reverbima i ITB) svaki plug koji sam probao pre ili kasnije dodje do tačke kada počne da "jede" osnovni signal i muljavi... I to sam skontao davno pre razmišljanja o ITB vs hardware...a pre nego što sam proveo 10 godina u analognom studiju sam sedeo na prvim "prljavim" i neusavršenim plagovima... ...i skoro 15 godina kasnije...isti problem sa njima.....sve "tone" u mix... I mislim da je delom i to jedan od razloge "moderne" (suve) produkcije. Ne kažem da treba da je bubanj u "katedrali" naravno, ali mislim da ima veze i sa tim, pored toga što je to eventulno trend, mada se i to menja poslednjih godina...
Bockie, nemam iskustva preteranog sa hardware reverbima kao ti.
Ali sam jednu stvar zapazio. VST vremenski efekti, reverbi, delay-evi imaju slab wet signal, zasto ne znam. Recimo, ovako, ja dosta volim vremenske efekte i dosta ih koristim, i uvek imam problem sa tim da kad dodam delay ili reverb na vokalu mislim da ga matrica guta i onda dodajem po malo po malo, da ne bude previse u neskladu sa modernom produkcijom (to sto kazes da je danasnja produkcija suva, cesto imam i zahteve da skinem reverb i delay sa glasa recimo ili dobosa). I imao sam to misljenje da soft reverbi nekako tonu.
E onda sam skinuo neke multitrekove nekih vrhunskih produkcija sto iz zadnjih godina, sto iz 90-ih (golden age muzike kojom se mahom bavim) i video sam koliko je tu zapravo nakrcano mnogo reverba na nekim elementima, mnogo vise nego sto ja doziram dok miksam, od tad se ne plasim da saljem malo vise na signala send i mirna Backa
Jan is offline   Reply With Quote