Quote:
Originally Posted by idvi
..ovo me ubija  ..slućajno zatrebah da masovno obri?em duple note a neide.
Naime klavijaturu kad stavim "oplemenjeni" Piano pi?e mi duple note ..pa znam da pazim da to ne radim..ali dogodi se  . E sad kako ih masovno izbrisati pitanje je sad..proba sam sva?ta ali.. 
Plizzz savjet?  
|
Koju klavijaturu koristis??? Problem se javlja jer ti je na klavijaturi podeseno da istovremeno salje vise midi kanala prilikom snimanja u sekvencer racunara, pa ti zbog toga i duplira note.. Najverovatnije ako ti je prilikom snimanja ukljucen "Combo" ili "Live" mod na klavijaturi.
Prilikom snimanja uvek podesi na klavijaturi program ili studio mod, i usnimis sa najednostavnijim klavirom npr. Kada to usnimis prebacis klavijaturu na combo ili live mod, izaberes boju koju zelis, a u sekvenceru racunara iskopiras istu traku (kanal), koju si prethono usnimio toliko puta koliko taj "oplemenjeni"klavir u sebi sadrzi boja (2-3-4) i podesis 1,2,3,4 midi kanal. To je prva varijanta ("partizanska")
Druga i prostija varijanta:
Ja imam Roland fantoma g seriju. Kada usnimavam neki piano koji je u Live modu i koji sadrzi u sebi vise programskih boja, odradim sledece: Otvorim u Cubaseu toliko midi traka koliko sadrzi boja-taj piano, podesim redom midi kanale npr 1 prva traka-2 druga traka -3-4, zatim na klavijaturi selektujem koje midi kanale zelim da klavijatura salje kompjuterskom seq (takodje 1-2-3-4) i direktno-odjednom usnimim sve midi kanale i ne duplira nikakve note..
Znam da mozda izgleda malo konfuzno ovo sto zam napisao, ali ne znam kako prostije da objasnim..Nadam se da je od pomoci. Pozdrav