View Single Post
Old 07-02-2012, 08:00 PM   #1
AudioStorm
Pro Member

AudioStorm's Avatar

Default Veliki dokumentarci!

Mislio sam da bi mozda bilo dobro otvoriti jedan topic o njima,jerbo nas ima dosta koji ih bas volimo i konzumiramo tako da evo jednog mjesta gdje ih mozemo sabirati da se ne osipamo sa tridovima i da ostavljamo predloge,komentare i recenzije kao i takodje da izmijenimo neka konstruktivna misljenja i kritike!

Ja sam odavno "navucen" i pogledao sam ih prilicno ali evo bih vam dao prvo najsvjezije utiske od prije nekoliko dana pa do onih malo starijih ali u svakom slucaju zaista GENIJALNIH.

Prije par dana pogledao 'The Art of Flight" koji je radi Curt Morgan i koji vodi pricu o crew-u momaka koji osvajaju najvise planinske masive u cilju sto boljeg "spustanja" na bordu sa istih
Film sam pogledao naravno u Full HD-u,utisci su zapanjujuci !!Od kompletne ideje i organizacije pa do implementacije na terenu,predjeli,tehnika,support,audio/vizuel,momci i njihova nevjerovatna hrabrost i umijece,adrenalinski sokovi koji sve to prate,sve je cisto 10!
Predjeli i momenti u snimanju od kojih zaista svakom ko ovo imalo kapira i voli zaista zastaje dah,meni je bilo klasicno izuvanje !!

http://artofflightmovie.com/

Dalje,zadrzacu se na bijelini i na cistoti snijega kao sinonima neceg velicanstvenog,ali preci na sasvim ozbiljan film starog vuka i jednog od najznacajnijih stvaralaca autorskog filma i njegovo zaista monumentalno djelo -
The Encounters at the End of the World!

Film prati pricu o naizgled obicnim ljudima koji su se sticajem raznih okolnosti,susreli i upoznali na Juznom polu,njihove zivotne puteve i njihove price prati Herzogov opus kojim gledalaca bukvalno ostavlja bez daha sa nezemaljskim prirodnim ljepotama i spiritualnim duhovnim zvukom Rusko-Bugarsko pravoslavnih horova,sa fascinantnim slikama i pricama koje krase ovaj malo je reci genijalan film.Takodje,ono sto bih posebno naglasio to je da postoje momenti koji su maltene neobjasnjivi svojom prisutnoscu i mistikom,zvukovima koje proizvode foke na velikim dubinama,kao neka vrsta experimentalne elektronske muzike sa prirodnim efektima kao sto su flanger,phaser,i reverb,znaci upravo nevjerovatno !!
Filozofski apekt filma je neprocjenjiv !
Znaci,ko nije,obavezno pogledati !!!

Malo o drugacijoj materiji,tragicnoj ali i istovremeno i duboko ljudskoj i emotivnoj prici u ovom potresnom filmu o zloglasnom mostu u San Francisku i o tragicnim ljudskim sudbinama

Man on Wire.Pogledati obavezno pricu o neustrasivom Francuzu Philippe-u Petit-u koji je napravio jedan od najvecih podviga do danas,spojivsi zicom (pokojne) Twin Towerse i napravio jednu potpuno suludu misiju setavsi sa motkom u oba smjera citavih 45 minuta!??!!!

Za ljubitelje conspiracy-theory ima puno materijala,od Esoteric Agenda-e preko America - Freedom to Fashizm do Endgame-a i svih radova i predavanja Jordan Maxwella,David Icke-a,Alexa Jones-a,Dr Steven Greer-a,Nassima Haramein-a i mnogih drugih ...

Nadam se da ce trid biti koristan Ostavljajmo preporuke i misljenja,pozdrav svima !

Last edited by AudioStorm; 07-02-2012 at 08:03 PM.
AudioStorm is offline   Reply With Quote