View Single Post
Old 07-02-2012, 06:56 PM   #3
Solozabal
Senior Member

Solozabal's Avatar

Default Re: Mekoninov future studio

Zanimljiva tema, evo da se i ja malo ukljucim sa kojim prijedlogom.. Uglavnom ako prihvatis ovaj nacin koji ti boggy gore opisuje mozda ce ti posluzit jedan trik sa room eq wizardom za brze ocitavanje mjerenja.

U rew softweru postoji opcija Real Time Analyzer RTA koja omogucava ocitavanje odziva u realnom vremenu tako da mozes promatrat odziv dok kemijas sa trapovima. A caka je u tome da sweep pustis preko nekog playera (winamp, foobar ili sl.) jer sam softwer nema opciju kontinuiranog sweepa, bar ne u verziji 4 (sa peticom sam imao problema pa je izbrisao..) i postavis sample u loop na playeru.

U attachu je sweep sample 20-400Hz koji moze posluzit za ovo i mislim da bi ga trebalo pustit tokom mjerenja sto glasnije da vise dodju do izrazaja pikovi i dipovi.
Inace ovaj trik odlicno dodje kad se trazi idealna pozicija monitora, ustedi masu vremena..

Palo mi je napamet da bi se na ovakav nacin moglo traziti najbolju poziciju za absorbere na nacin da se sa mikrofonom po sobi mjeri gdje se kriticne frekvencije najvise bildaju i na tim mjestima pojacati apsorbciju panelima...
Ovo nisam jos probao tako da neznam jel se dobiva sta s time, ali nekako mi je logicno da je..
Attached Files
File Type: rar 20-400-sweep.rar (62.3 KB, 128 views)
Solozabal is offline   Reply With Quote