View Single Post
Old 06-02-2012, 01:30 AM   #24
Shot
Stara Rumski Elita 2003.

Shot's Avatar

Default Re: Akusticki tretman studija: Kad/?to/Za?to/Kako??

OK ok ok...

S obzirom da sam pokrenuo ovu temu red je i da se ja javim...

Zanimaju me vrlo konkretni odgovori. Precizni i jednostavni da to malo dijete može shvatiti. A vas trojica ste otišli malo sad u neka svoja prepucavanja.

Ja svakako ništa od akustike ne namjeravam promijeniti u svom studiju jer sam dosta zadovoljan kako to zvuči. Napravio sam ga kako sam ga napravio, nije savršen, ali tada prije 7-8 godina sam imao sreće pa iz prve naboo da je više manje u redu zazvučalo. Uz par tweakova je ispalo zadovoljavajuće i sad sam sretan. Poznajem sound svoje režije i to mi je najbitnije! A i dobro se miksevi translatiraju van.

No... radim kao predavač u jednoj školi za produkciju. I počeo sam se sad sretati s vrlo konkretnim pitanjima pa zato što sam ne znam najpreciznije odgovoriti onda pitam ovdje da čujem neka mišljenja.

Karakteristično pitanje koje prosječan glazbenik/producent/kreativac postavi je "kako da sredim svoju prostoriju?". Moj odgovor je kombinacija apsorpcije i difuzije. Onda čovjek skine Room EQ i dobije neko mjerenje. I što dalje. Kada da se odluči za apsorbere a kada za difuzore? To je ideja mog pitanja.

Pliz probajte ostati u toj temi.
Interesantno je čitati duge teme kada se krenete žučno raspravljati, ali oni s manje znanja takve teme ne čitaju jer se ne snalaze. Ali hajde da ovu temu probamo napraviti takvom da bude za laike, gdje mogu neke osnovne stvari "pohvatati" prije nego što bjesomučno krenu trpati mineralnu vunu u drvene okvire dok s tim ne popune sobu!
- -= - =- = - = - = - = - = - -
Shot is offline   Reply With Quote