View Single Post
Old 05-02-2012, 09:01 AM   #55
DaBear
VIP Member

DaBear's Avatar

Default Re: Noah "40" Shebib - intervju / setup

Meni je dovoljno sto sam se nagledao mix sessions gde producer donese laptop u veliki studio (da snima i miksa) i na kraju se sve svede SAMO na slusanje preko velikih monitora i snimanje vokala !
Svi su navikli na svoj "laptop" zvuk i NECE da odstupaju mnogo od toga !!
Koliko sam samo puta cuo da kad sve prodje koroz mixer & outboard kazu da im zvuci "overproduced" i "Izpeglano" i da to nije sound koji hoce itd itd..

Mislim - zasto bi neko (u momentu kad studio biznis propada) propagirao rad ITB??? Zar ti "veliki producenti" nebi trebali da teraju decu da idu u studije i snimaju / miksaju tamo i spasu tu industriju ????

Takodje, puno "producenata" nakrca sobu sa vintage sintisajzerima, da bi posle u nekom videu ili intervju, priznali da nemaju pojma kako sve to radi i da koriste soft syths. Koliko je puta Deadmou5 samo rekao da mu treba po 5 dana da uopste izvuce neki zvuk iz svog modular sintija !!??

Znam JAKO puno ljudi koji su imali svetske hitove miksane u njihovim malim studijima ITB i koje su miksali SAMI (bez 5 inzinjera na SSL-u) - i meni je to dovoljno!

Jedan od glavnih razloga zasto (poznati) hip hoperi koriste velike studije je sto imaju veliki "crew" i "possie" sto ide sa njima (ortaci, zenske, dealers, itd..i lako ih se nakupi po 10-15) pa im zato treba prostora..
A veliki zvucnici su glavna atrakcija !! Ne cika snimatelj od 50 godina..

Primer - u ovom studiju je radjeno / snimano / producirano i MIKSANO neverovatno mnogo muzike koja je zavrsila kao No. 1 u USA i UK
(Fraser T Smith) NEMA SSL-a i matorih inzinjera...dapace glavni asistent je jedna Spanjolka koja je bila work - experience girl u Soho studiju!!

PS - jos nesto..kad neko kaze sve sto vam treba je software i laptop, uglavnom misle na neki osnovni alat koji ce SVAKOME omoguciti da PROBA DA SE BAVI MUZIKOM, izbaci neke svoje ideje, vidi kako to sve funkcionise, ima talenta / nema talenta, itd.....glupo se govoriti nekome da treba da skupi hiljade $$$$ da bi isao u studio ili kupio high end opremu da bi se bavio muziko.
E sad..ljudima koji su talentovani i znaju sta rade, dovoljan je i laptop !! Ko nemoze iz softwera i laptopa da izvuce pesmu i neki vajb - ne treba da se bavi muzikom i produkcijom !! DANAS NEMA IZGOVORA.
Attached Images

DaBear is offline   Reply With Quote