View Single Post
Old 04-02-2012, 01:57 AM   #101
Synclavier
Moderator

Synclavier's Avatar

Default Re: Kviz Pogodi miksetu

Quote:
Originally Posted by darkstar View Post
Synclavier, imas li da preporucis neku dobru knjigu ili neki video format u vezi sa pravljenjem dobrog aranzmana....posto se potpuno slazem, cak bi toliko daleko otisao da kazem da sve ovo sto mi se ne dopada u zadnjih 10 godinama od zvuka I JESTE probleematika sto se od govana pravi pita....
Nekad se na aranzmanu radilo mnogo duze nego na snimanju i miksu, sad postoje upravo ti bajkoviti producenti koji sve to rese.
Dobro receno.
Sto se konstatacija tice - slazem se 100% .

Sto se tice pitanja, ne bih da sad iskocim iz osnovnih pravila "kucnog reda" i zloupotrebljavam temu iduci u dug offtopic. Zato cu biti kratak: sto se tice nekih video kurseva, ja do sada nisam naisao ni na sta sto bi se moglo podvesti pod firmu korisnog ili temeljnog, uglavnom se radi o izdanjima namenjenim za otimanje para hobistima...

Sto se tice knjiga, odmah ti mogu reci da ima dosta toga za preporuku (dosta toga imam i sam) i u papirnom i pdf obliku i u vezi toga se mozemo "cuti" na p.m.. Naravno, jos stosta uz literaturu moze biti korisno za aranzerski "zanat", ali mozda je najbolje da kad "budes u fazonu" otvoris novi thread o smernicama za dobre i korisne sadrzaje za ucenje/usavrsavanje gorepomenutog "zanata". Mislim da na forumu ima kolega koji bi se rado ukljucili i imali svasta korisno da prenesu. Sam zanat se ipak tesko uci iz forumskih postova... Kad kazem "zanat", mislim na znacenje te reci u njenom najboljem smislu, pogotovu kad se ima u vidu koliko malo muzicara ga zaista dobro poznaje i njim se uspesno bavi.

Pozdrav.