View Single Post
Old 03-02-2012, 08:32 PM   #94
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Default Re: Kviz Pogodi miksetu

Bravo kolega Synclavier.
Svaka čast na postu, stvarno sam pročitao sa zanimanjem i zadovoljstvom.

Znam da je te?ko kad se mora raspravljati o muzici(Talking about music is like dancing about architecture) ali evo drago mi je da ste uspjeli ovako dobro komentirati cjelokupnu situaciju i ovaj thread.

Ljudi znaju imati različita viđenja nekih stvari i često su zatvoreni za prihvaćanje nečeg ?to se razlikuje od njihovog standardnog razumijevanja(ovo se odnosi i na mene).

Do nekih nesporazuma je do?lo zbog krivog tumačenja, čini mi se, moja poanta je bila da mikseta itekako ima utjecaja na miks, po meni vi?e od akustike.
Neko se mo?da ne sla?e sa mnom ali eto to je moje mi?ljenje.
Kad sam govorio o "zvuku miksa", i utjecaju miksete na "zvuk miksa" onda moram priznati da mi je te?ko shvatiti kako dosta vas ne razumije o čemu govorim.
Pa ljudi vade brown EQ module iz SSL-a i stavljaju Black EQ upravo da dobe drugačiji zvuk a vi meni tvrdite da ne postoji "zvuk miksa" tj. da je "zvuk miksa" ustvari isto ?to i odnosi instrumenata u miksu i frekvencije.
To naprosto nije točno.
Jer onda nitko nikad ne bi kupio Pultec EQ nego bi samo pojačao 10khz na bilo kojem ekvilajzeru.

A nekad je i jezik drugačiji ,te?ko se izraziti naročito preko interneta pa dođe do problema.

Uglavnom, tako ste dobro to sve iznijeli da moram priznati da ću razmisliti o svemu ?to ste rekli.