Thread: D/d/a
View Single Post
Old 03-02-2012, 03:12 AM   #1
Bockie
Moderator

Bockie's Avatar

Default Digital/Digital/Analog

Nešto sam jebendisao sa kompom, win i to, pa sam aktivirao (već zaboravljenu) audio integrušu na ploči. Novi win ne pravi zbrku oko toga i dodje korisno...

Znam da i dalje dosta ljudi koji počinju koriste takva rešenja (ako se mogu nazvati "rešenjem"), ali evo, nekih zapažanja i polu rešenja koji mogu poboljšati slušanje.

Ovih dana se po raznim "najlon" pijacama i oglasima može jeftino naći "starih" Minidisc ili čak DAT uredjaja... Donose "gan-ci"-ji iz Austrije, na kilo... Mislim na HiFi komponente, ne prenosne walkmene...
U osnovi, nije toliko ni bitno da su potpuno ispravni, već da im ulazno-izlazne konekcije rade! Ja nabavio pre neko vreme full ispravan Sony MDS-JE530 Minidisc... ...za 20 mrtvih...od cige, a još se i nisam puno cenkao, bilo 'ladno......!!! "Aj bre, bato, uzmi "kasetofon" za 20 evri"...

Svaka već iole novija ploča (sa nekakvim integisanim audio smećem) u zadnjih par godina ima optički ili koaksijalni digitalni audio izlaz...

Kada se takva veza uspostavi sa sličnim uredjajem, dobije se NEUPOREDIVO kvalitetniji zvuk sa neke već sprave...jer je npr. ovaj Sony kostao lepih para 2002-3 ,cirka 300 i više evara, do kad je bio aktuelan, pa sigurno ima daleko bolji konverter nego 3X3 mm čipčić na GA-P41 ...i kud i kamo' audiofilski analogni linijski izlaz... pa čak i takvo djubre od karte, dobije skroz ok namenu, tipa, ne moram da držim upaljenu opremu na kojoj snimam - dok mixam, već 'ladno prebacim DAW na integrušu i preko MD ili DAT-a-like sprave imam odlično full slušanje, da ne pominjem da ima 3 (tri) vrste ulaza, coax.,opt. i linijski, pa mi je sada i kao matrix za monitoring sa različitih računra, mixera, tape, itd...!

Samo hint...

poz'

Last edited by Bockie; 03-02-2012 at 01:55 PM.
Bockie is offline   Reply With Quote