Quote:
Originally Posted by DaBear
Puno poznatih miksera stavljaju po 2 ili 3 kompresora sa raznim setinzima jedan iza drugog da bi dobili zeljeni rezultat !
Sve moze - samo treba da se zna sta se radi ! A neko ce da zasere i sa jednim kompresorom !! (a kamoli sa 3)
|
Pa to je zapravo sto vole boju odredjenih kompresora, a ne da bi usisali po 7-10 db gain redukcije sa svakim (ili se varam?), mislim to treba objasniti ljudima. Bas sam citao neke Masseratijeve clanke gde kaze "stavim ovo, ono" "And then I run vocals threw Chandler TG1 for sweetening" Ja cesto i u plugin svetu imam recimo 2 kompresora jedan za drugim, ali jedan mi je tu samo zbog boje a drugi zapravo kompresuje, mada u zadnje vreme stvarno gledam da uprostim nacin rada, pa mi CL1b na vecini vokala stoji kao jedini kompresor.
Offtopic : Usput dobio sam ponudu da uzmem Urei LA4 kompresor, odnosno dva u jednom, blackface i silverface, za neku stvar koju sam miksao, stim sto na jednom je nesto zeznut vu-metar, vredi li da uzimam to? Otezavajuca je okolnost sto bi se slalo iz USA, pa se plasim da me i carina ne odere:S