View Single Post
Old 31-01-2012, 02:27 PM   #16
buki
Junior Member

Default Re: esi near08 za slusanje i produkciju...

Hvala svima na odgovorima vrlo rado cu probati mali KEF i Diamonde 8 jer ipak naginjem ka malo tamnijem i povucenijem zvuku, a i kutije manjih dimenzija mi vise odgovaraju da ne bi bilo prituzbi iz dnevne sobe jer se javlja isti efekat, bas na florstenderima koje sam imao je bivao sve jaci i jaci sto se vise odaljim od svoje sobe, tako da je u ostatku stana konstantno tutnjalo, cak i pri nizim nivoima slusanja, jednostavno, zvucnicima koji idu dosta nisko sa basom treba velika prostorija, a ja je nemam.

Imam jos jedno pitanje, koliko lose moze da zvuci kutija sa zadnjim bas refleksom kad se pozicionira na samo nekoliko cm od zida ? To uglavnom nije preporucljiva kombinacija, ali zasto se onda svi pocetni modeli kutija, predvidjeni za male prostorije gde ce biti problema sa pozicioniranjem - prave sa zadnjim bas refleksom ? Za oko su mi zapale i kutije koje su u savrsenoj singeriji sa mojim NAD pojacalom, kod nas tek od skoro prisutni kanadski PSB, najmanji model Alpha B1, jedino sto mi se ne svidja taj zadnji bas refleks. U prodavnici zvuce odlicno, ali ne rizikuje mi se, ako ih kupim i ne pokazu se dobro u mojoj prostoriji, u startu gubim 30% prilikom preprodaje...

Pozdrav.

Last edited by buki; 31-01-2012 at 02:34 PM.
buki is offline   Reply With Quote