Uh, kako fina pička?ica...sjajno!
Pa čitam ovo i nekako su svi delom u pravu... ...osim komentara o nadobudnom komentarisanju od strane nekoga sa 13 postova ko je izuzetno nadobudan...

...
Iskreno verujem da je likovima koji su u poslu 30 godina akustika prilično malo va?na. I da će malte-ne na geniusima "doći" do "svog" zvuka...!
Sa druge strane, akustika nije produkt ove ekonomske krize (ako se to tako zove ma?njavanje na svim nivoima) pa su proizvodjači natrljali marketingom da to tako treba. To je ozbiljna nauka i davno je, i ne slučajno nastala.
E sad, ovakvi a posebno ovaj forum, obično okupljaju ljude koji se u ovom poslu pronalaze ili profesionalno bave. E sad...kako bih se sad izrazio slikovito...
...recimo... ...da imamo proizvodjača keksa za sagovornika i pitamo koji je najbolji kolač - reći će "Keks torta"...! I to je u redu! Normalno je, ako si već pitao takvog lika da ti tako odgovori, i ne znači da potpuno gre?i... Bar ja to tako shvatam...a mozda i gresim...ehehe...
Za mene lično, akustika je, u novčanom smislu "bure bez dna"...! Ubedjen sam da sad "u'vati? za ruku" in?enjera akustike i da ga odvuče? u Abbey Road i ostavi? dva dana, reći će: "Mo?e ovde u ćo?e' jo? jedan difuzor...!"...
Niti je akustika nepotrebna , niti je
presudna u studiju! Lično sam ubedjen da je bolje raditi u akustički izolovanom prostoru, i da je to vrlo skupo (ako se pravilno uradi) i da ako posao to dozvoljava - treba!
Ali isto tako i sam radim u totalno ne izolovanom prostoru, ali znam kako da radim u takvim okolnostima, bar kada je o mom prostoru reč...i nikad mi niko nije rekao " da, čujem,da,... radi? bez akustike"....
Sumnjam da je bi neka od tih faca stavila kutije u kupatilo, ali isto tako sam čitao i stranu literaturu (knjige, ne facebook) gde je jedan poznati producent obja?njavo da vi?e voli "sobnu" atmosferu, sa običnim name?tajem,ormarima i sofom i običnim tepihom na podu, a ne akustički tretirane studije, jer tako ljudi slu?aju muziku, u sobi, i nema svako svoj studio kući"... (btw, knjiga je pisana pre nego sto su svi imali svoj studio kući...

)
...?to za mene ima donekle logike... Ali je to opet lik koji radi 30 i vi?e godina, gomilla velikih izdanja i potpuno verujem da on tako mo?e...
Sto ?ena - 200 sisa...