View Single Post
Old 30-01-2012, 11:29 AM   #44
Surfer
Senior Member

Surfer's Avatar

Default Re: Kviz Pogodi miksetu

Quote:
Originally Posted by awacs View Post
Ma pusti budale, pročitali na Gearslutzu pa se sad kao prave pametni.

Pozdrav,

Vasa

Ne ozbiljno

Mogu reći da imam pregršt iskustva miksanja po raznoraznim studijima a između ostalog sam asistirao mom prijatelju John Tilly-u kad je miksao po raznim studijima.
On je inače vrhunski freelance mixing inženjer.

Nikad u životu niti meni niti njemu nije akustika niti monitoring značilo ništa kod miksanja.
On čak nikad nije niti imao svoje male monitore koje bi nosio sa sobom a miksao je doslovno svaki tjedan u drugom studiju u drugom gradu.

Svatko tko ima iskustva sa freelance inženjeringom zna da je poptuno svejedno da li je akustiku dizajnirao Andy Munro ili Meho kad se radi o miksu.
Zvuk dobiva inženjer na određenoj opremi.
Eventualno su neki od inženjera znali nositi svoje NS 10 na koje su naučili da bi znali odnose u miksu ali to nije imalo nikakvog utjecaja na zvuk samog miksa.

Pensado, Maserati ili Clearmountain su svaki tjedan bili u drugom studiju, u drugoj državi i miksali što god je trebalo bez obzira na monitore ili akustiku.
Uvijek je to zvučalo isto bez obzira na sobu ili monitore.
Tako da priče o nekakvom velikom utjecaju monitora ili akustike su totalno promašene.

Uostalom na mom primjeru ste mogli vidjeti da je generalna razlika u zvuku mala bez obzira što je miksano u tri totalno različita studija sa dobrom akustikom ili sa lošom, na tri različite opreme.

Vjerujte mi na riječ da je John Tilly-u ili Pensadu potpuno svejedno tko je radio akustiku i kakvi su monitori.
Oni će dobiti svoj zvuk bez obzira.

Budem stavio miks koji je radio John Tilly na onom istom Soundtracsu u onom istom studiju na istoj opremi, na istom monitoringu i akustici na kojoj sam ja radio miks 3.
Pa ćete vidjeti da zvuči potpuno drugačije od mojeg miksa

Last edited by Surfer; 30-01-2012 at 11:32 AM.
Surfer is offline   Reply With Quote