Quote:
Originally Posted by GRDI
Vjerojatno se ovdje nitko samnom nece slozit, ali ja uopce ne vidim nista lose u tome sto su ameri poceli i zele napravit. Zar profesionalcima nije u interesu da se sve ilegalno makne sa weba i natjera ljude da shvate da u kapitalistickom drustvu sve treba platit? Ako uzmekmo samo primjer ex yu zemalja mozemo vidjet da su nam scene bilo koje multimedijske sfere totalno razjebane, za sto je velikim dijelom kriva piraterija. Ja sam prvi za to da ako nemas love da kupis alat za posao da nemas sta ni trazit u tom poslu. Postoji hrpa freeware-a s kojim amateri mogu radit i igrat se. Automatski ce se maknut svi "kokoari" koji i onako rade posao koji nisu sposobni obavljat. Vrijednost glazbe (uzimam to kao primjer je je ovo forum vezan za glazbu) je nikakav upravo zato jer svatko moze sve dobit besplatno. Pa jbte potrosili smo tisuce i tisuce eura da bi si priustili u svojim studijima ono najbolje, a da ne spominjem godine i godine ucenja i iskustva koje su neprocjenjivi, i sve to da bi netko mogao skinuti 100.000 funti pluginova koje ne zna ni koristit i oduzimat nam posao!? Meni to bas moram priznat nije jasno. Kada bi svaki danasnji klinac znao da svaki dan umjesto 3 jointa moze popusit samo jedan da mu ostane love da kupi glazbu koja mu se svida stvari bi bile drasticno drugacije. I znam da cete sad rec da nije problem u tome vec u cenzuri interneta i kontroli vlada i bla.. Ali kog od vas zapravo boli kurac za to?? Te stvari i onako nemozemo promjenit jer je potpuno ista stvar da li ti netko nesto cenzurira ili ti jednostavno plasira laz iz dana u dan. Svi se i tako borimo da imamo za jest i da osiguramo nasim obiteljima ono sto im treba. Ovaj primjer u videu gdje se kaze da ako odes na tecaj kuhanja i kasnije svojoj zeni pokazes sta si naucio je zbilja pre smijesan, zapravo jadan. Pa koliko moras bit glup da to popusis!!?? Nitko vama nece oduzet pravo da se i dalje reklamirate po webu, da stavljate svoju glazbu, slike i video, da saljete informacije i znanje svojim prijateljima i poslovnim suradnicima s kojim npr. razvijate neki projekt ili slicno. Na kraju krajeva moje misljenje je da je do svega ovoga doslo iz jednog jedinog razloga, a to je zato jer se u vrijeme kada se digitalna tehnologija pocela masovno razvijat nitko nije sjetio da bi mozda bilo pametno donjet zakon kojim se ne dopusta plasiranje neove tehnologije dok zakonski nije rijeseno kako ce se na njoj stititi intelektualno vlasnistvo...dakle prvo zakon, a onda iphone  eto...poz H.
|
E upravo je u tome problem, niko neće nizašta da se bori, zato nam je danas tako kako je. I kad svaki čovek pojedinačno kaže: šta ja tu mogu: normalno je da se onda gubi većina. E baš zato će se i desiti onako kao iz videa, jer do tada a možda ni tada, čovek će i dalje biti umesto čovek, ovca.
Sent from my Desire HD using Tapatalk