Quote:
Originally Posted by AudioStorm
Cekaj bre,kako je potpuno nebitno sa koje se strane logujes??Kako moze biti isto logovanje iz moje fotelje u kuci,sa mog ip-a,tj sa moje pristupne tacke kroz moj mail nalog sa kojim pristupam T-Com provajderu da bi aktivirao svoj ADSL i logovanje sa bilo kojeg mobile device-a preko wi-fi mreze bilo gdje u gradu i drzavi??
Pravi se log naravno,ali je ovaj drugI bez ikakvog (vidljivog) traga jer svako ima jednak pristup.
Primjera radi,hocu da procitam mail (ne svoj),tudji,koji je kreiran u Obali Slonovache,  ,hocu da provjerim postu u njemu i zakacim se na neki wi-fi i otvorim mail.Nema apsolutno nikakve sanse da iko na svijetu zna da sam ja otvorio taj mail,sa svojim potpuno desetim nalogom bio on google,yahoo ili billo koji drugi.
O tome pricam a ispravi(te) me ako grijesim?!
|
Mozes da se ulogujes odakle hoces, samo ce da zabelezi odakle si dosao (IP address), ali ne ocekuju da se iko drugi loguje na tvoj nalog osim tebe. Google pri tom zna sa kojih si ip brojeva citao svoju postu... Ako krenu da istrazuju po IP broju, gde je koji servis lociran, mogu naci gde si sve boravio, a putem regularnih provajdera i tvoje licne podatke. Sad na smartphone uredjajima imaju i GPS... tako da je mnogo lakse pratiti kretanje "subjekta".
Quote:
Originally Posted by AudioStorm
Cika Bogy,ko moze da cita tvoju (nasu) postu ako zatreba??
|
ovlasceni google sluzbenici... posebno ako postoji sudski nalog ili sta vec treba... il mozda neki zahtev za pretrazivanje po kljucnim recima (antiterorizam itd) Sumnjam da ih zanima da cackaju po tvojoj posti specijalno, ali budi siguran da svaki provajder koji ti daje i mail servis MOZE da cita tvoju postu ako to pozeli....
Nekad bas ne razumem poverenje ljudi u email. Email je javni servis, i nikada nije bio preterano siguran u pogledu privatnosti. Barem je bio pouzdan, ali ni to vise nije, od kada se pojavio spam.... borba protiv spama povecava verovatnocu da neki normalan email nikada ne dobijete zato sto ga je progutao spam filter. Ali pre svega, email nikada nije bio za neka preterano poverljiva dopisivanja... nema osnova za to, cak je telefonski razgovor poverljiviji... a setnja i razgovor u sumi jos vise...
Bio sam administrator svih servisa jednog internet provajdera, mogao sam da citam sta sam god pozeleo, ali me nije nikada zanimalo... doduse kada su me cimali da im vadim postu iz djubrista antispam filtera, morao sam CITATI tu postu da bi shvatio da nije spam! Kako bi to uradio drugacije?!