View Single Post
Old 27-01-2012, 11:41 AM   #7
awacs
VIP Member

awacs's Avatar

Default Re: My Life in The Bush of Ghosts - kanali

Quote:
Originally Posted by Znak View Post
Skinuo sam ove kanale pre nekoliko meseci i probao da miksam, takođe u Reaperu (na iMac-u) i rezultat je bio po kvalitetu negde 5% od ovoga ?to si ti napravio, tako da nisam to ni sačuvao. Ima sad mnogo toga da se nađe ovako po kanalima (ne ba? legalno, ali ?ta je tu je) i tek kad probam da izmiksam i to uporedim sa zvaničnim izdanjem iste pesme vidim koliko je to zeznuta stvar, pa se pitam kako ću onda ne?to svoje uspeti da uradim kako treba. Te?i me to ?to na to svoje ipak potro?im mnogo vi?e vremena nego na "igranje".
Na Mre?i ima kanala koliko hoće?, ali su uglavnom u MP3 formatu i to ume da napravi priličnu pometnju u miksu. Takođe, neke stvari na koje sam nailazio nisu kompletne (fale kanali, često oni koji su jako bitni). Ali sve to nije va?no, dobro je poslu?ati te fajlove čisto da bi se imao uvid u to kako je ne?to snimljeno, pa da mo?e da se uporedi sa konačnim rezultatom. A i bezbednije je igrati se tuđim kanalima nego svojim

?to se tiče ove dve konkretne pesme... kao ?to sam napisao na početku - nije pop muzika, ne postoje reference kako to TREBA da zvuči, sve je dozvoljeno.

Uostalom, linkovao sam na stranicu za Download zato ?to su ljudi dozvolili skidanje kanala i kori?ćenje u bilo koje svrhe (dakle mo?e? da uzme? bilo koji kanal i stavi? ga u svoju pesmu ako ti pasuje), u okviru Creative Commons licence. Dare?ljivost koja se danas retko sreće.

Pozdrav,

Vasa