View Single Post
Old 26-01-2012, 09:31 PM   #26
diviner
Administrator

diviner's Avatar

Default Re: Cubase 5 64bit pitanje HITNO!

Quote:
Originally Posted by psionic View Post
E, pa da elaboriram na temu jBridgea

Ovako:
Pojavila se veca kolicina banki koje rade samo na kontaktu 5 (i najnovijem 4.2.4), a oba ta plagina nisu dobro podrzana u smislu toga da imaju 64 outa, a jBrdige 1.2 podrzava samo 34. Verzija jBridgea koja podrzava vise kanala je 1.3, ali ona koja kruzi netom je krajnje bagovita.

Kako naterati jB 1.2 da lepo radi sa K5 ?
Najlogicnije resenje bi bilo obrisati kontakt5.dll u instalaciji samog Kontakta i ostaviti samo kontakt5_8out.dll. To nije moguce, jer brisanjem kontakt5.dll nece raditi ni ostale verzije. Redosled radnji je sledeci:

Dakle, prvo se instalira Kontakt 5 u svoj 64 bit folder - npr VST64/NI/Kontakt
Posle toga se pokrene jBridge i bridzuje se sve u npr folder jBVST. Posle toga treba uci u jBVST i obrisati tamo fajlove kontakt5.dll i kontakt5.txt. U VST64/NI/Kontakt folderu, treba brisati samo kontakt5.jbridge. To je to. Koristiti samo Kontakt 8out i Kontakt 16out.

Rekao sam da cu naravno cim dodjem do jB 1.4 napisati kako radi, ali nikako da se to desi

Cubase 5 moze da napuni citavih 2.9 GB (probao juce), mozda i vise (do 3.2 cini mi se, ranije sam to probavao) pod 64bit Windowsima, koristeci 32bit plaginove i to bez jBridgea. Dakle prednost 64bit sistema je u memoriji, pa makar cela Cubase kombinacija bila cisto 32bitna. Molim ovo na sticky, jer se cesto povlace dezinformacije kako win64 ne valja i ne radi i sl !
A mozda da malo dotjeras post pa da stoji kao nova tema (pa zatim stavis kao sticky). Ovako ima previse razgovora, a tek na kraju zakljucak ?

diviner is offline   Reply With Quote