Quote:
Originally Posted by Shot
Ja sam si uzeo te monitore za ljetovanje. I baš su dobri!
Čudni su po svojoj konfiguraciji. Niti su pasivni niti aktivni. Naime, u jedan zvučnik su smjestili pojačalo, a onda je drugi zvučnik pasivan. Nema balansirane ulaze, ali zato ima dva para ulaza. Jedni su flat, a na drugima ima neko nabrijano gore-dole na frekvencijama.
Monitori rade čisto pristojno! Ne treba od njih očekivati puno, ali zvuče solidno. Malo im je donji midl nejasan. Nema govora o finoči visokih kao na Adamu ili PMCu, ali o kojoj kategoriji tu pričamo. Meni su oni jednako dobri kao i oni mali Alesisovi monitori, a kad uzmemo da je Alesis preko dva puta skuplji onda je ovo izvrstan deal.
Ja sam ih uzeo za jedno usnimavanje ljetos s namjerom da snimljene materijale mogu u rentanom stanu na moru preslušavat i po potrebi editirat. Na kraju se spletom okolnosti okrenulo da smo baš na ovim monitorima usnimavali sve. Odnio sam ih u taj improvizirani studio i sve smo na njih radili. I baš su bili dobri. Sve se vrlo jasno i precizno moglo raditi. A to je najbitnije.
Našao sam na internetu da je to zapravo monitor koji se originalno počeo prodavati pod nekom talijanskom markom. Kasnije je još nekoliko "proizvođača" iz hama-vivax klase počelo prodavati taj monitor pod nekim svojim imenom. I na kraju je to uzeo Kurtzweil i sad ih prodaje za 40% skuplje od konkurencije. A bizarno je da konkurencija čak ima bolji izgled, s lijepim drvenim kutijama!
Postoji na Gearslutzu netko ko je raskopao elektroniku u tim zvučnicima i ustanovio da su unutra u pojačalu trash komponente. Zamjenom nekoliko elektrolita i jednog op-ampa se može od njih dobiti da još bolje prosviraju! Ja nisam probao, al kad-tad ću definitivno to napraviti.
|
Ja sam ih isto mislio uzet za doma, svi lijepo pričaju o njima, a jeftinije mislim da ne može bit