Quote:
Originally Posted by Mogli
Koristim samo Waves u masteringu i Fab-ov limiter, ali Kramer Tape Stereo me uopste ni ne podseca na taj zvuk ili ne znam da ga namestim. 
|
Pored onoga što je Everlast napisao, relativno skoro sam napisao ovo:
http://www.rumski.com/forum/showpost...8&postcount=18
Iskreno, ako si toliko mator da se sećaš Studija "O" iz vremena kad su tamo bili Studiomaster (valjda Series II) mikser i Fostex (16ch 1/2") magnetofon čudi me da pišeš to što pišeš. Takođe, ako je
to zvuk koji želiš, OBE sprave danas možeš da kupiš za manje od 1000€ (sa kablovima). Da ne bude zabune, NEMAM nijednu od tih sprava (na lično zadovoljstvo), niti te upućujem na nekog konkretnog prodavca.
Još iskrenije, ne razumem zašto se toliko (inače pametnih) ljudi loži na brendirane/"endorsovane" emulacije/simulacije aparata i "all in one" emulacije/simulacije
tuđeg načina rada (to je valjda smisao ove teme)?
Oduvek sam mislio da je fora da nađeš
svoj način rada i
da prilagođavaš opremu sebi, a ne obratno. I da je fora da kupuješ gitaru koja
tebi dobro leži u ruci, a ne onu koja dobro leži tvom omiljenom gitaristi (ili nedajbože zato što je komad iz "signature series"). I sve tako dalje...
To su tvoje pesme, i neće ih miksati Eddie Kramer nego ti.
Pozdrav,
Vasa
P.S. Soundman fakat voli da se izražava onako "s visine". Nemam pojma ko je čovek (i ja bih voleo da saznam) pa sam ga i u privatnoj poruci zamolio da se predstavi, makar da napiše nešto o sebi u svom profilu.