View Single Post
Old 25-01-2012, 08:46 AM   #6
soundman
Member

Default Re: Behringer C5A - Auratone kopija !!

Evo da ja postavim koju, posto sam nekako pratio ovaj proizvod (mada nisam nikad imao kontakta sa njim).

Po starom Behringerovom obicaju, radi se o kopiranim proizvodima s' tom razlikom sto je jedan, kopija auratona (drveni), a drugi je kopija Avantona. Koji je takodje baziran na originalnom Auratonu ali su ljudi iz Avantona pokusali da taj zvucnik priblize modernom vremenu. Zato su izmedju ostalog napravili i aktivnu verziju kao i sto su ucinili da zvucnik svira malo frekvencijski otvorenije.

Zato Behringerova kopija Avantona kopira i njegov frekvencijski opseg.

Moje licno misljenje (opet navodim, bez direktnog kontakta sa zvucnikom) je da bi ovo mogao zapravo da bude solidan proizvod. Neka me gdin Boggy ispravi, ali ovde nema bog zna kakve magije oko zvucnicke kutije, driver nije od egzoticnih materijala, jedan je zvucnik, sto znaci da nema problema sa krosoverima, fazama i ko zna cime jos, tako da mislim da bi ovaj zvucnik mogao zapravo i da sasvim dobro radi posao za sta je originalni Auratone i zamisljen.

Po meni je plus imati aktivnu verziju, jer je manje komplikovano prosto ih prikljuciti za 5 min u sistem i raditi. E sad,kome za sta treba, ima verziju, a za novac koliko kosta, meni je ovo poprilicno kupovina bez rizika.

Ko radi materijale za TV ili mu je potrebno slusanje iz jednodrajverskog zvucnika, kao i legendarna provera u mono, eto jeftinog i potencijalno dobrog resenja.
soundman is offline   Reply With Quote