Quote:
Originally Posted by awacs
Ne razumem za?to bi sad trebalo da pljujemo ljude koji sami snimaju i miksaju pesme koje su sami smislili, a pritom imaju mogućnost da ih nekako zabele?e i plasiraju? Generaciji muzičara kojoj pripadam je to bio san, pa nemam srca da ru?im tuđe snove.
|
...Apsolutno!
i da ne kvoutujem sad sve i jan i vasa su rekli neke stvari koje su neosporive...
i da ne zaboravimo cinjenicu a to je da je bar pola vas (nas) ovde krenulo u sopstvene snove (iluzije?) da sami budu svoj svirac/pevac, tekstopisac, producent, mixmajstor, aranzer, master itd itd... pa niko se od nas nije rodio sa apiem pod mishkom i reko jednog dana zelim da mixam ljudima albume i da nemam dodirne tacke u ostalom muzickom stvaralastvu... vec samo da mixam... Ne, nego je neko uspesan/proslavljen u tome, neko u masteringu, neko je skolu zavrsio za to, nekome je samo to isplativo... pa zato radi samo jedno... ili ga je zaposlio studio sa konkursa: traze se 2 mix inzinjera, 1 potrcko, 3 kompozitora, 5 piara itd... pa radi samo ono za sta je placen...
i mozda tih 300 puta 18 pesama za rap album u nekom normalnom svetu negde tamo preko bare za klinca repera i nije mnogo... okej, krecem u rep biznis, ocu budem novi 50 cent pa "ne dam da me malo love deli od uspeha
" ako je bal nek je maskembal, i platim ja to i sve kul... a to je sigurno tek mozda 10ina (ako ne i 20iina) budzeta za taj proekat, a ostalo spotovi marketing i masmedia... Ali na Balkanu (gde da se ne lazemo ima mnoooogo talentovanih mladih muzicara, ma umetnika u globalu) za neko probijanje dati taj novac... a gledas svakojake prim.lat. "vrisca dupetaria"-e na smesnim televizijama nemaju ni za cd a satro popularne... pa ja bi prvi pomislio cekaj da te pare bolje ulozim u neku malo bolju opremu, da mogu ozbiljnije ljude da dovodim, pa da zaradim to, pa tek onda razmisljam o big budzet masteringu
Muziku ne trebaju da rade samo muzicki producenti... muziku bi trebao da radi svako ko je voli i oseca...