Quote:
Originally Posted by Surfer
Tjeraju me izvođači da ja smiksam da ne moraju plaćati studio.
I ne, ne volim miksati jer je jedno miksati ne?to ?to prvi put čuje? a drugo miksati ne?to ?to slu?a? već 20 dana od jutra do mraka
A osim toga ja sam aran?er i producent i ne bi mi nikad palo napamet miksati da ne moram jer to nije moj posao niti sam za to dovoljno stručan.
Zato i sve zvuči za k***c jer su svi umislili da oni imaju pravo i smisao za miksanje.
Ma ?ta miksanje, imaju smisla za sve, jebote
|
Eto, interesantno je kako su se stvari promenile tokom tričavih par decenija

Pre nekih 15-20 godina je producent (uglavnom, ili makar često) bio prisutan i tokom snimanja i tokom miksa, neretko je mixing engineer bio isti čovek koji je usnimavao (ili makar bio supervizor snimanja)... postojao je
tim koji ne?to radi od početka do kraja. I svi su tokom snimanja osećali odgovornost sa kojom su morali LIČNO da se susretnu tokom miksa. Zamisli, sve se to de?avalo u vreme kad je snimanje muzike bilo jako isplativa delatnost
ODUVEK su ljudi koji imaju veze sa snimanjem muzike ?eleli da dr?e ?to vi?e stvari (komponovanje, aran?man, snimanje, miks) pod svojom kontrolom, i sve vreme (od početka do kraja). Kao ?to je nekad bilo normalno da kompozitor (Betoven?) diriguje orkestrom koji izvodi njegovo delo.
Ne razumem za?to bi sad trebalo da pljujemo ljude koji sami snimaju i miksaju
pesme koje su sami smislili, a pritom imaju mogućnost da ih nekako zabele?e i plasiraju? Generaciji muzičara kojoj pripadam je to bio san, pa nemam srca da ru?im tuđe snove.
Pozdrav,
Vasa