ljudi da se ne lazemo, i u doba 80-90 kada je hiphop dobijao ekspanziju svi su isto govorili kako moze ovo kako moze ono, to ne ovako to treba ovako, a sad svi govore (govorimo) eee to su bila vremena... cak je i najveci jaz nastao time sto je neko semplovao nekog pa kao to nije muzika kako vas nije sramota plati ti meni pa me sempluj na mpcu , a sad kazemo eeee to su bila vremena... doduse, sad su (vec odavno) antares i ostali autotjun modsi uzeli i obelezili ovu dekadu zasigurno... i napravili neku novu ekspanziju iako to vise nije to, dal je to lobi nekog ili ko zna sta je, uspelo je al ja taj autotjun nemog smislit` ...ali ko zna, mozda ce nasa deca za 20 god gledati na YMCMB i khaleed-a i tpain-a i reci eeee to su bila vremena ... a mi cemo da ih kritikujemo kao sto su nas kritikovali nasi u fazonu "to je djavolja muzika" ... i sve se vrti u krug al tako je bilo tako ce i biti i dzaba se mi mucimo...

i ljudi koji su bili racunarski operateri i radili sa karticama na racunarima u doba tranzistora kad je izaso pc govorili eeee nije to to... ali to je diskusija za neku drugu temu...
poenta je da je i taj hip hop nastao iz bunta i ne-imanja high end opreme... i da se ne lazemo, i taj Lil wejn ima neke pesme koje su produkcijski odlicne, feenomenalne, ali realno sta on ima da placa stotine hiljada na mix samo kad zna da i ako prdne na traci album ce mu ici u 1.7 milki za prvih dve nedelje (kao karter 4) i zasto bi se covek cimao da UOPSTE razmislja o tome koji outboard da koristi, kad godisnje ima preko 100 (recima sto) featuringa u svim bransama muzike i samo pogledati za koje je sve nagrade nominovan i koje je osvajao pored te us..ane produkcije... a covek mislite sedi u studiju i kao pravi projekte... jok bre, ide kroz ameriku otkrivajuci ug skate parkove i (pokusava da) vozi skejt...
ljudi se trude i ulazu samo dok se ne proslave... i dok ne naprave fan base...
i wiz khalifu je lansirala black and yellow produced by norveshko-americki stargate koja je po meni feeenomenalan hit i sve, a sad covek snima po hotelskim sobama na turneji, na mac buku, u87 u avalona na krkove i cjao djaci... i hip hop glavama se svidja taj prljavi zvuk mikstejpa (samo bez te topline naravno)