View Single Post
Old 23-01-2012, 09:20 AM   #16
soundman
Member

Default Re: Noah "40" Shebib - intervju / setup

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
Bravo Jan..inace da ponovim (po stoti put)
Ovde (u Londonu) am se nagledao raznih setupa i studija od raznih producenata i 99% njih su u nekim totalno bezveznim prostorima i rade na bezveznoj opremi - citaj RADE SA ONIM STO IMAJU (a ne cekaju i mastaju da kupe high end da bi radili muziku!!)
U pravu ste sa tim da se ne treba cekati na cudo i da treba da se radi sa cim se ima. Ono sto sam ranije napomenuo jeste da ima velikih talenata koji to mogu ali da se to desava jako retko. Upravo je vas primer sa Skrillexom vrlo jasno pokazao dokle covek sa velikim znanjem kao vi moze da pridje na laptopu i slusalicama tom kvalitetu prodikcije. Sto bi na engleskom govornom podrucju rekli:"Close but no cigar" (nadam se da sam dobro napisao ) Potpuno sam siguran da bi na pravom slusanju u vecem studiju dosli za klasu blize, koristili plagove ili ne. Svejedno.

Quote:
Originally Posted by DaBear View Post
A kad dodje do miksa, masanjih u studij i dalje koristi dva kabala i samo overe kako to radi na (malo) boljem slusanju... Ogroma deo popularne muzike danas se radi po kucnim studijima !!
Upravo. Cak mislim da svaki ozbiljniji projekat ima dovoljan fond da se zakupi neka dobra soba sa dobrim slusanjem i da se za 2-3 dana "preslisha"kompletan album. Upravo ovo smanjenje potrosnje vremena u ozbiljnim studijima je finansijski ugrozilo iste, jer je zaista besmisleno sedeti deset dana u skupom studiju i seckati fajlove, kad se to moze raditi kuci.
soundman is offline   Reply With Quote