Quote:
Originally Posted by DaBear
Bravo Jan..inace da ponovim (po stoti put)
Ovde (u Londonu) am se nagledao raznih setupa i studija od raznih producenata i 99% njih su u nekim totalno bezveznim prostorima i rade na bezveznoj opremi - citaj RADE SA ONIM STO IMAJU (a ne cekaju i mastaju da kupe high end da bi radili muziku!!)
Sto je muzika vise underground - to je setup smesniji i jeftiniji. judi rade na pravljenim zvucnicima (!) obmotanim u tepih, sa komponentama od ?5.. na smesnim PC racunarima i jos smesnijim karticama..
ALI, rade na muzici non stop i to ih ne sputava...
A kad dodje do miksa, masanjih u studij i dalje koristi dva kabala i samo overe kako to radi na (malo) boljem slusanju... Ogroma deo popularne muzike danas se radi po kucnim studijima !!
|
Ja sam se u to uverio u prethodne 3 godine i svakim danom vidjam sve ludje i ludje slucajeve

Mogu da zamislim sta si ti sve svojim ocima video za sve te godine tamo, verujem da je bilo i takvih slucajeva i pre nego da oprema postane ovako dostupna...Mada masa rap albuma iz 90-ih je snimljeno na low end opremi i za ondasnje vreme...
Da se razumemo, ja nisam nesto preiskusan sa hardverom, nisam imao prilike da miksam na velikom stolu, a voleo bih, konsatno se odusevljavam sa stvarima koje izlaze iz velikih studija, ali i razocavaram... I isto tako se i odusevim nekim stvarima iz project studia. Ali sam misljenja da muziku miksaju ljudi a ne oprema, i naravno da zaradim milion evra od muzike da bih verovatno 1/4 toga ulozio u opremu i to, ali sad ne treba da jadikujem sto nemam SSL ili Neve sto, i to me sprecava da radim muziku, a ne treba da sprecava ni druge