Quote:
Originally Posted by Jan
Jasno mi je sada, nisam znao da zbog tog SHARC-a imaju poteskoca da naprave x64 plaginove. Mada, ja ne vidim koji je big deal u vezi toga, osim sto neki x64 hostovi ne mogu da procitaju x86 plaginove, ali to mora nekako da premoste kako bi plaginovi mogli da se koriste u recimo x64 Cubase-u bez Cubase-ovog bridge-a, jbrdige-a itd...
|
Pa znas kada je Intel Willamette proradio na 64-bita....nikad

.Resice oni to verovatno bez jbridgea...ali sa svojim bridgeom

,a ti bridgeovi,ukljucujuci i ovaj u logicu rade kao....tako kako rade

.
Quote:
Originally Posted by Jan
Koliko znam nema nikakve razlike u zvuku izmedju recimo x64 i x86 fabfiltera...
|
Slazem se,zvuk nije problem.
Quote:
Originally Posted by Jan
S obzirom da se koristi njihov DSP power, ne razumem kako bi x64 arhitektura uticala na to da se bolje iskoriste resursi samog x64 OS-a na racunaru?
|
Uticala bi dobro iz jednog razloga....nema nigde i nikakvog bridgea,valjda je to sasvim dovoljno?
Quote:
Originally Posted by Jan
Cini mi se da oni jasno naglasavaju koliko instanci odredjenih pluginova moze da se digne odjednom sa njihovim UAD-ima...
|
Da,kazu za vec napisane plug inove....ali je po gutanju resursa sasvim jasno da strateski prave sve zahtevnije plug inove.Negde 2014-te ce verovatno izaci plug koga ce quad moci da digne dva puta ako ne smisle nesto drugo.UA su firma kao i svaka druga,moraju da nateraju korisnike da uvek iznova i iznova kupuju njihove proizvode,nista tu nema cudno.Jedino je zalosno sto to ne rade praveci sve bolje i kvalitetnije proizvode, vec na druge nacine.
Quote:
Originally Posted by Jan
Po meni nekoliko najbitnijih stvari vezanih za ovaj uredjaj i to da bude pozeljan za all around resenje su:
1. STABILNI DRIVERI , znaci ako zele da im proizvod bude top moraju da naprave ultra stabilne drajvere, makar priblizno RME-u.
|
onda kupis RME i ne razmisljas
Quote:
Originally Posted by Jan
2. Da naprave x64 plaginove koji bez problema mogu da se koriste u svim x64 hostovima
|
to im je nocna mora
Quote:
Originally Posted by Jan
3. Da konvertori budu dobri, a s obzirom da je u pitanju UA, i da mnogi obozavaju UA 2192 od njih se mnogo ocekuje od konvertora u Apollu.
|
UA 2192 se vise ne pravi,a poslednja cena je bila 3000$ za dva kanala...Apolo bi morao da kosta barem 5-6 hiljada ako bi imao barem pribliznu konverziju.
Quote:
Originally Posted by Jan
4. Da preampi budu iole upotrebljivi
|
Neko ce ih sigurno koristiti,ali za te pare mozes da dobijes samo nesto slicno preampima iz ff800 koje koliko znam koristi samo onaj ko mora.UA nisu objavili da su pronasli neku spektakularnu novu semu za pravljenje kvalitetnih preampa po do sada nevidjeno niskim cenama koji se usput mogu strpati u tako mali prostor.
Quote:
Originally Posted by Jan
Ali ako su tvoja predvidjanja tacna da ce uskoro menjati DSP chipove, stavljati nove, praviti nove UAD-e, onda unatoc tome i ako konvertori na njemu budu dobri, treba se strpiti i sacekati noviju verziju Apolla sa novim cipovima, jer ce je verovatno biti onda kad izadje UAD3
|
U pravu si,najbolje se strpeti.Bice verovatno vrlo brzo i uporednih testova pa ce nam stvari biti jasnije.Da ne dodje do zabune,ja nisam korisnik ff800,ali je to po meni i dalje najpovoljnija kupovina za male i manje srednje studije.Pozzzz