Quote:
Originally Posted by branoy
e ljudi pazte situaciju, napravio sam da mi g1000 salje signal preko midi u logic9, u logicu sam napravio par traka ,stavio instrumente i dodelio im midi kanale koje salje g1000. podesim brzinu, pustim REC u logic i sve mi snimi odvojeno na kanale u njemu, plus sinkronizira sa pocetkom nota da ne moram nista micati.. evo sve sam snimio u video i bice vam jasno..
problem nastaje kad to isto hocu u cubase, tamo mi sviraju svi ACC i DRUM na bilo kom kanalu iako je odvojeno kao ovde, nema sta nisam prepipao i pretrazio nisam uspeo naci kako ovo?
znaci nikako nece da mi u cubase odvoji bass , drum posebno na kanale ako npr cekiram kanal bas u cubesu trebao bi samo njeg da svira sto salje g1000 al on pod bas svira sve note i od druma i svega.
zelim vako da radim neke stvari lakse mi je 10 put do nekih ideja i melodije nego da radim sve ispocetka, zaboravim i sta sam hteo uradit, plus lako dodat ,prepravit nesto al svirka je tu.
http://www.youtube.com/watch?v=U4x95...ature=youtu.be
|
Pa mislim da mozes da uradis midi split po kanalima... Dobices npr. novih 16 traka, svaka sa svojim kanalom.
Ili da napravis 16 midi kanala, stavis da prima midi ulaz sa kanala od 1 do 16 redom (ne omni, mozda ti zato snima sve na jedan kanal), pa usnimavas na svih 16 traka odjednom. Ne razumem kako si cekirao bas u cubaseu, sta mislis pod time ? Problem je ako klavijatura sve salje po jednom midi kanalu, sto sumnjam.