View Single Post
Old 16-01-2012, 08:41 PM   #16
BlasterMaster
Senior Member

BlasterMaster's Avatar

Default Re: Nova konfiguracija - predlozi

Quote:
Originally Posted by Haxli View Post
Podmazivanje hmm koliko ti je posle trajao kuler?
(poshto su razlichite teorije oko tog podmazivanja... kao i sa chime podmazivati...)
pa mnogi ne znaju, ali zapravo kuleri se kao i mnoge komponente u racunaru mogu reparirati... sto se tice podmazivanja, to je do coveka, kad krene da smeta kuler mozes da ga bacis, pa da kupis novi sve dok i on ne krene... ja sam do sad bar 15 puta za ovih 10 god koliko imam racunar podmazivao kulere, efekat je kao sto sam reko privremen, duzina zavisi od vrste maziva, najcesce sam koristio neko ulje za podmazivanje sivace masine (sto je stara dobila uz masinu) mada je slab viskozitet pa krace traje ta "tisina", zatim ulje u spreju za podmazivanje motorcica u video rekorderima, pa cak i tovatnu mast (velika gustina, samo koliko da "pipne") ... i kuleri se i proizvode da mogu da se podmazuju (zato i postoji cep na kuleru ispod slichice da mozes da pridjes)

Quote:
Originally Posted by Haxli View Post
Da li mislish da kuler ima isti efekat (efikasnost) ako radi na 5 i 12?
Ako nechemu oborish broj obrtaja, zar nije logichno da samim tim bude i tishi?
pa to sam i reko logicno je da ce se buka smanjiti smanjenjem voltaze, a i da ce se protok vazduha (hladjenje) isto smanjiti smanjenjem obrtaja. dilema je samo da li se isplati prebacivati kuler na 5v a da se ne pregreva procesor
BlasterMaster is offline   Reply With Quote