View Single Post
Old 16-01-2012, 04:13 PM   #35
boggy
Moderator

boggy's Avatar

Default Re: Mekoninov future studio

Quote:
Originally Posted by mekonin View Post
Na koji tacno nacin kreiram trougao, da li merenjem odziva drugog zvucnika ili jednostavno pravim jednakokraki trougao sa prvim zvucnikom i mikrofonom?
Ovo drugo
Quote:
Razumeo sam da je poenta imati identican odziv na oba zvucnika, logicno je da, ako je ispostovana simetrija prostorije, kada se pronadje najravniji odziv jednog zvucnika onda se simtericno postavlja u trougao drugi zvucnik, ali sta ako u tom slucaju nije isti odziv na drugom kao na prvom?
Onda se nadje kompromis, pokvari se dobar zvucnik, ali ne puno, da bi se izjednacio.
Ovako idu prioriteti:
1. Jednakost odziva iznad 150Hz za levi i desni zvucnik
2. Sto ravniji odziv.
3. Jednakostranicni (60 stepeni) ako je moguce ili jednakokraki trougao (55-65 stepeni)

Quote:
Taj slope se koliko se secam izgubio u kasnijim merenjima, ali njih nisam sacuvao. Nisam imao nikakav EQ ukljucen koliko znam.
Slope moze biti do mikrofona.
Quote:
Necu moci raditi nova merenja par dana posto se jos uvek radi dole. Razmisljam se da postavim OSB ploce preko parketa da bih dobio na toplini, nesto poput Eomsy-jevog studija, ne znam samo kako ce se lepiti za plocice i da li bi skodilo akustici.
Imas li parket ili plocice dole... prvo spominjes parket, a posle plocice.

--"We can never see past the choices we don't understand." (Oracle, The Matrix Reloaded)
boggy is offline   Reply With Quote