View Single Post
Old 16-01-2012, 03:17 PM   #5
mekonin
Member

Default Re: Mekoninov future studio

Na koji tacno nacin kreiram trougao, da li merenjem odziva drugog zvucnika ili jednostavno pravim jednakokraki trougao sa prvim zvucnikom i mikrofonom?

Razumeo sam da je poenta imati identican odziv na oba zvucnika, logicno je da, ako je ispostovana simetrija prostorije, kada se pronadje najravniji odziv jednog zvucnika onda se simtericno postavlja u trougao drugi zvucnik, ali sta ako u tom slucaju nije isti odziv na drugom kao na prvom?

Taj slope se koliko se secam izgubio u kasnijim merenjima, ali njih nisam sacuvao. Nisam imao nikakav EQ ukljucen koliko znam.

Necu moci raditi nova merenja par dana posto se jos uvek radi dole. Razmisljam se da postavim OSB ploce preko parketa da bih dobio na toplini, nesto poput Eomsy-jevog studija, ne znam samo kako ce se lepiti za plocice i da li bi skodilo akustici.

Quote:
Originally Posted by boggy View Post
Pokusaj da se drzis samo jednog zvucnika, i da pronadjes polozaj samo za njega i mikrofon koji daje najravniji odziv, pa na osnovu toga formiraj jednakostranicni trougao. Pomeranje zvucnika je napred-nazad, i levo - desno, za svaku zasebnu poziciju zvucnika pomeraj mikrofon po simetrali sobe i meri odziv. Kad nadjes nesto sto je najravnije... onda sa desnim formiraj trougao, koji NE MORA biti tacan jednakostranicni trougao... vec i uglovi od 55 do 65 stepeni odgovaraju.
Onaj lagani slope prema visokima mi nije jasan i to akustickim tretmanom neces moci popraviti... kosina verovatno potice od zvucnika, cak sam pomislio da si mikrofon stavio neposredno ispred lf drajvera.... ali nisi... koliko vidim.

Taj slope bi najbolje bilo ispraviti ekvilajzerom... ali otom potom...

EDIT: proveri da li ti nije neki EQ filter ostao ukljucen pozadi...
mekonin is offline   Reply With Quote