Quote:
Originally Posted by mekonin
Evo skicirao sam polozaj zvucnika i mikrofona. Visina tweetera i mikrofona je na otprilike 117cm, zvucnici su udaljeni oko 110cm od bocnih zidova, kreiraju jednakostranicni trougao sa mikrofonom.
Necu vise meriti oba zvucnika istovremeno, samo je REW pustio signal na oba zvucnika i ja sam to snimio, posle sam palio i gasio zvucnike naizmenicno i posebno snimao, nisam video da postoji opcija biranja zvucnika koji se meri u programu.
|
Pokusaj da se drzis samo jednog zvucnika, i da pronadjes polozaj samo za njega i mikrofon koji daje najravniji odziv, pa na osnovu toga formiraj jednakostranicni trougao. Pomeranje zvucnika je napred-nazad, i levo - desno, za svaku zasebnu poziciju zvucnika pomeraj mikrofon po simetrali sobe i meri odziv. Kad nadjes nesto sto je najravnije... onda sa desnim formiraj trougao, koji NE MORA biti tacan jednakostranicni trougao... vec i uglovi od 55 do 65 stepeni odgovaraju.
Onaj lagani slope prema visokima mi nije jasan i to akustickim tretmanom neces moci popraviti... kosina verovatno potice od zvucnika, cak sam pomislio da si mikrofon stavio neposredno ispred lf drajvera.... ali nisi... koliko vidim.
Taj slope bi najbolje bilo ispraviti ekvilajzerom... ali otom potom...
EDIT: proveri da li ti nije neki EQ filter ostao ukljucen pozadi...